JT misija išreiškė susirūpinimą dėl Ukrainos sankcijų prorusiškoms televizijoms | kl.lt

JT MISIJA IŠREIŠKĖ SUSIRŪPINIMĄ DĖL UKRAINOS SANKCIJŲ PRORUSIŠKOMS TELEVIZIJOMS

Jungtinių Tautų žmogaus teisių stebėjimo misija Ukrainoje pareiškė, kad prezidento Volodymyro Zelenskio sprendimas uždrausti tris prorusiškus televizijos kanalus „paveiks žodžio laisvę“ šalyje.

„Po šio sprendimo buvo nedelsiant panaikintos šių kanalų transliavimo licencijos ir nutraukta jų transliacija, – sakoma misijos „Facebook“ paskyroje paskelbtame pareiškime. – JT Vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras yra susirūpinęs, kad tai paveiks žodžio laisvę Ukrainoje.“ 

Jame pažymima, kad „valstybės yra įpareigotos gerbti, saugoti ir užtikrinti teisę į žodžio laisvę, įskaitant teisę ieškoti, gauti ir perduoti įvairią informaciją ir idėjas“. 

Televizijų „112 Ukraina“, „Zik TV“ ir „NewsOne TV“ draudimas įsigaliojo trečiadienį, Ukrainos prezidentui išleidus įsaką dėl sankcijų prorusiškam parlamentarui Tarasui Kozakui ir aštuonioms jo kompanijoms, įskaitant tris televizijos kanalus.

Uždrausti kanalai oficialiai priklauso T. Kozakui, bet taip pat yra susiję su įtakingu parlamentaru Viktoru Medvedčuku, artimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininku.

V. Zelenskio paskelbtame įsake draudimo priežastys nenurodomos, bet prezidento atstovė šias tris televizijas pavadino „propagandos įrankiu“ ir sakė, kad jos gauna finansavimą „iš Rusijos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

JT SUSIRŪPINO IR SMERKIA...

O Amerikos banditai ploja rankomis ir pritaria...Net neabejoju, kad pritaria ir Lietuvos lojantys šuneliai. JAV juk Lietuvos kompanionė....teisingiau - VASALAI. Nors vasalai nelabai tinka. Vasalams šeimininkai duoda kai ką, o po to tie vasalai atidirba jiems trigubai. Kol kas nemačiau, kad kažką Lietuva gautų iš už Atlanto...O atidirbinėja nenuilstamai...

Kosmaras

Uzdaryti ta parazituojancia JT organizacija, kur teroristines valstybes turi veto teise.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS