JT prašo 1,2 mlrd. dolerių padėti Gazos Ruožo ir Vakarų Kranto gyventojams | kl.lt

JT PRAŠO 1,2 MLRD. DOLERIŲ PADĖTI GAZOS RUOŽO IR VAKARŲ KRANTO GYVENTOJAMS

  • 1

Jungtinės Tautos penktadienį paskelbė skubios pagalbos prašymą, kuriuo prašoma 1,2 mlrd. dolerių (1,13 mlrd. eurų), kad būtų galima padėti maždaug 2,7 mln. žmonių Gazos Ruože ir Vakarų Krante.

„Apskaičiuota, kad 2,7 mln. žmonių, tai yra visų Gazos Ruožo gyventojų ir 500 tūkst. žmonių okupuotame Vakarų Krante, poreikių patenkinimas kainuos 1,2 mlrd. dolerių“, – teigė JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras (OCHA).

„Spalio 12 dieną paskelbtame pirminiame kreipimesi buvo prašoma 294 mln. dolerių (275,77 mln. eurų) paramos beveik 1,3 mln. žmonių. Nuo to laiko padėtis tampa vis beviltiškesnė“, – pridūrė ji.

Izraelis intensyviai bombarduoja Gazos Ruožą nuo tada, kai spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ ginkluoti užpuolikai įsiveržė per sieną ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir pagrobė mažiausiai 240 žmonių, įskaitant vaikus.

„Hamas“ valdoma Gazos Ruožo sveikatos ministerija teigia, kad nuo karo su Izraeliu pradžios teritorijoje žuvo daugiau kaip 9 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senbezdu organizacija

Arabai barzdukai-bezdziones pradejo skerdynes tai dabar tegu ir susimeta savo barzdukams gelbet kuveitas dubajus iranas ar naftos doleriu neturi, jungtines tautas išvis paleist niekine senbezdu organizacija kuri tik susirupinima reiškia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS