JT Žmogaus teisių taryba pasmerkė Korano deginimą, nors nuomonės išsiskyrė | kl.lt

JT ŽMOGAUS TEISIŲ TARYBA PASMERKĖ KORANO DEGINIMĄ, NORS NUOMONĖS IŠSISKYRĖ

  • 4

Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba trečiadienį balsavo už tai, kad būtų pasmerkti neseniai įvykę Korano deginimo incidentai, tačiau daug šalių atsisakė pritarti šiai priemonei nuogąstaudamos, kad ja per daug kėsinamasi į žodžio laisvę.

Nepaisant pasmerkimo dėl musulmonų šventosios knygos išniekinimo, balsavimas parodė daugiau susiskaldymo nei vienybės, Vakarų šalims teigiant, kad trūko derybų norint pasiekti vieningą sutarimą.

Pakistanas ir kitos Islamo bendradarbiavimo organizacijos (OIC) narės pateikė rezoliuciją po to, kai praėjusį mėnesį prie pagrindinės Stokholmo mečetės irakiečių pabėgėlis sudegino kelis Korano puslapių ir sukėlė diplomatinę reakciją visame musulmonų pasaulyje.

Vyriausioji Jungtinių Tautų teisių gynimo institucija rezoliuciją palaikė 28 balsais „už“. 12 narių balsavo „prieš“, septynios susilaikė.

Nepaisant to, kad po balsavimo pasigirdo plojimų, Ženevos posėdžių salėje džiūgavimo buvo nedaug.

JAV ambasadorė Michele Taylor (Mišel Teilor) teigė, kad, skyrus daugiau laiko ir surengus atviras diskusijas, būtų buvę galima pasiekti konsensusą.

„Deja, į mūsų nuogąstavimus nebuvo rimtai atsižvelgta“, – sakė ji.

„Man tikrai skauda širdį, kad ši taryba šiandien nesugebėjo vieningai pasmerkti to, kas, kaip visi sutinkame, yra apgailėtini prieš musulmonus nukreiptos neapykantos aktai, ir kartu gerbti saviraiškos laisvę“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Idiotai,tą koraną

sudegino ruZkių samdyts provokatorius.

Ogi

Lietuva prabalsavo uz korano sudeginima :)))

Anonimas

Koks cia gali buti smerkimas? Pats Turku musulmonu prezidentas su dziaugsmu pritare Svedijos valdzios leidimui deginti Sv.Knyga ir pats patapo P.I.D.E.R.U pagal Europos taisykles. Dabar NEGALIMA saklyti ,,Allach Agbar,, nes Alachas labai supyks. Dabar reikia sakyti ,,Allach PI.DOR,, Kazin ar ilgai pratems Erdoganas. Atrodo kad jo dienos jau suskaitytos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS