Jungtinė Karalystė dėl viruso protrūkio perėmė geležinkelius į valstybės rankas | kl.lt

JUNGTINĖ KARALYSTĖ DĖL VIRUSO PROTRŪKIO PERĖMĖ GELEŽINKELIUS Į VALSTYBĖS RANKAS

Jungtinės Karalystės vyriausybė pirmadienį perėmė valstybės žinion geležinkelius, kad per koronaviruso protrūkį užtikrintų keleivių vežimo paslaugų teikimą svarbių sektorių darbuotojams.

Susisiekimo ministerija pareiškė stabdanti su privačiais operatoriais sudarytų įprastų franšizės sutarčių galiojimą ir mažiausiai šešiems mėnesiams perimanti „visą su pajamomis ir išlaidomis susijusią riziką“.

Nuo pirmadienio vežimo geležinkelių transportu paslaugų teikimas bus ribojamas, atsižvelgiant į sumažėjusius keleivių srautus, vyriausybei dėl koronaviruso protrūkio paraginus visuomenę vengti visų nebūtinų kelionių.  

Sekmadienį vėlai vakare vyriausybė paskelbė atnaujintas rekomendacijas, kuriose gyventojai įspėjami nevykti į „antrus namus, stovyklas, priekabinių namelių stovėjimo vietas“ – tiek poilsio, tiek saviizoliacijos tikslais.

Rekomendacijos buvo atnaujintos po to, kai savaitgalį daugybė žmonių plūstelėjo į gražias užmiesčio apylinkes ir paplūdimius, nepaisydami raginimų vengti gausiai lankomų vietų.  

Keli politikai paragino ministrą pirmininką Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną) imtis griežtesnių priemonių, siekiant priversti žmones paklusti.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas (Metas Henkokas) pirmadienį sakė, kad kai kurie žmonės elgiasi „labai savanaudiškai“, ir įspėjo, kad jie turėtų laikytis dviejų metrų atstumo vienas nuo kito.

„Esame pasiruošę, jei bus reikalas, imtis papildomų priemonių“, – sakė jis BBC radijui.

Parlamentarai pirmadienį turi svarstyti teisės akto projektą dėl papildomų įgaliojimų suteikimo policijos ir imigracijos pareigūnams, kad jie galėtų priversti žmones laikytis izoliacijos. 

Susisiekimo departamento plane numatyta, kad traukinių operatoriai toliau teiks paslaugas už mažesnį valdymo mokestį.

„Imamės šių priemonių, kad svarbių sektorių darbuotojai, priklausomi nuo mūsų geležinkelių, galėtų tęsti savo gyvybiškai svarbų darbą“, – sakė susisiekimo sekretorius sekretorius Grantas Shappsas (Grantas Šapsas).  

Tuo pat metu šis žingsnis suteiks „operatoriams tikrumo ir aiškumo, kad jie galėtų atlikti savo vaidmenį šalies labui“, kalbėjo jis.

Susisiekimo ministerijos pranešime įspėjama, kad leidus bankrutuoti operatoriams, keleiviai patirtų daugiau trikdžių ir tai brangiau atsieitų mokesčių mokėtojams“.

Bus nustatyti valdymo mokesčiai, kurie neviršys 2 proc. franšizės sutartyse prieš protrūkio pradžią nustatytų bazinių išlaidų.

Bilietus jau turintiems keleiviams už atšauktas keliones bus kompensuota, sakė G. Shappas. 

Premjeras B. Johnsonas sekmadienį įspėjo, kad koronaviruso plitimas šalyje „greitėja“, Jungtinėje Karalystėje aukų skaičiui išaugus iki 281.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS