Jungtinė Karalystė ketina nuo rugpjūčio skiepyti vaikus | kl.lt

JUNGTINĖ KARALYSTĖ KETINA NUO RUGPJŪČIO SKIEPYTI VAIKUS

Didžioji Britanija jau rugpjūtį nori pradėti vaikų skiepijimą nuo koronaviruso. Tai rodo preliminarūs vyriausybės planai, rašo laikraštis „The Telegraph“. Tai būtų keliais mėnesiais anksčiau nei tikėtasi, praneša agentūra „Reuters“.

Manoma, kad birželį arba liepą bus gauti tyrimo, kurį atlieka Oksfordo universitetas karu su „AstraZeneca“, rezultatai. Jame dalyvauja 300 vaikų ir jaunuolių nuo 6 iki 17 metų amžiaus.

Izraelis, kuris yra paskiepijęs daugiausiai savo gyventojų, naudotas vakcinas pavadino saugiomis jaunimui ir jau skiepija 16-17 metų amžiaus žmones.

Vakcinacijos šalininkai sako, kad masinis vaikų skiepijimas yra kelias sumažinti infekcijos plitimą. Kritikai pastebi, kad COVID-19 nekelia jaunimui didelės rizikos. Todėl esą reikia palaukti, kol vakcina bus geriau ištirta.

Jei JK nuo rugpjūčio savo vaikus skiepys dabartiniais pajėgumais, t. y. per savaitę pirmajam skiepui panaudos maždaug 3 mln. vakcinos dozių, dauguma iš 11 mln. moksleivių bus paskiepyti dar prieš grįžtant į mokyklas po vasaros atostogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS