Jungtinė Karalystė pradėjo siuntų pristatymą dronais | kl.lt

JUNGTINĖ KARALYSTĖ PRADĖJO SIUNTŲ PRISTATYMĄ DRONAIS

  • 1

Škotijos Orknio salose nuo antradienio paštas bus pristatomas dronais.

Jungtinėje Karalystėje tai pirmoji reguliari pašto paslauga, teikiama bepiločių orlaivių.

Laiškai ir siuntos bus gabenami iš Kerkvolo karališkojo pašto skyriaus į Stromnesą, iš kur dronai juos pristatys Greimzio ir Hojaus salų darbuotojams, išvežiojantiems paštą.

„Visa, kas padeda išlaikyti universaliąsias paslaugas, ypač sunkiau pasiekiamose salų teritorijose, turėtume paremti“, – pareiškime teigė Orknio ir Šetlando salos atstovaujantis parlamento narys Alistairas Carmichaelas (Alisteras Karmaiklas).

„Karališkasis paštas tebėra labai svarbi dalis palaikant ryšį su salomis, o vietinės žinios ir rūpestis yra gyvybiškai svarbūs šiam tinklui“, – pridūrė jis.

Karališkasis paštas tikisi, kad dronų paslauga padės sutrumpinti pristatymo laiką Greimzio ir Hojaus salose, kur dėl oro sąlygų ir geografinių sąlygų siuntos gali vėluoti.

Kol kas planuojama šią paslaugą teikti tris mėnesius, tačiau, manoma, kad ilgainiui pristatymais dronais Orknio salose taps reguliarus.

Karališkasis paštas, bendradarbiaujantis su firma „Skyports Drone Services“, teigė, kad elektrinių dronų naudojimas pristatymui tarp salų taip pat padidintų saugumą, nes užtikrintų, kad pašto darbuotojai galėtų be trukdžių pristatyti siuntas iš vieno uosto į kitą.

„Pasitelkdami dronų technologiją, iš esmės keičiame pašto paslaugų teikimą atokiose bendruomenėse, užtikriname efektyvesnį ir savalaikį pristatymą, ir padedame mažinti taršą sukeliančių transporto priemonių poreikį“, – sakė „Skyports Drone Services“ direktorius Alexas Brownas (Aleksas Braunas).

2017 metais Reikjavike pradėta teikti pirmoji pasaulyje siuntų pristatymo dronais paslauga. Islandijos gyventojai galėjo užsisakyti maisto ir kitų prekių pristatymą dronu.

2022 metais vaistinių tinklas „Boots“ pirmasis Jungtinėje Karalystėje pristatė receptinius vaistus dronu iš Tornio, esančio netoli Portsmuto pietinėje pakrantėje, į Vaito salą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senukas

Stiprus vejas kaip ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS