K. Harris vyras taps pirmuoju JAV „antruoju ponu“ | kl.lt

K. HARRIS VYRAS TAPS PIRMUOJU JAV „ANTRUOJU PONU“

Kai Kamala Harris (Kamala Haris) pateko į istoriją kaip pirmoji moteris ir juodaodė Jungtinių Valstijų viceprezidentė, jos vyras Dougas Emhoffas (Dagas Emhofas) taip pat tapo pirmuoju per šalies istoriją „antruoju ponu“.

K. Harris ir D. Emhoffas susituokė 2014-aisiais. Jai tai buvo pirmoji santuoka, o jam – antroji. Jiedu taip pat bus pirmoji rasiniu atžvilgiu mišri pora šiose pozicijose. Jis yra baltaodis, o ji yra indų ir jamaikiečių imigrantų dukra. Abiem yra po 56 metus.

D. Emhoffo, kaip „antrojo pono“, vaidmens kontūrus ar teks nubrėžti. Pats jis iki šiol gana miglotai kalbėjo apie savo planus.

Tradiciškai iš prezidentų ir viceprezidentų antrųjų pusių tikimasi, kad jie palaikys delikačią pusiausvyrą tarp paramos ir nepriklausomumo. Daugelis imasi labdaringos veiklos.

„Slaptuoju ginklu“ per savo žmonos rinkimų kampaniją laikytas D. Emhoffas yra nemažai pasiekęs advokatas, besispecializuojantis žiniasklaidos, sporto ir pramogų sektoriaus teisės srityje.

Scanpix nuotr.

Rugpjūtį jis laikinai sustabdė darbus tarptautinėje kompanijoje „DLA Piper“, turinčioje lobistų biurų Vašingtone, kad nekiltų klausimų dėl galimų K. Harris interesų konfliktų. Iki šiol D. Emhoffas gana miglotai kalbėjo apie tai, ar išeis iš bendrovės, nors yra užsiminęs, kad gali imtis vadinamųjų pro bono bylų.

D. Emhoffas taip pat taps pirmuoju žydu, priklausančiu Amerikos pirmajai ar antrajai šeimai. Draugai jį apibūdina kaip ne itin religinių taisyklių besilaikantį žydą, kuris visgi tvirtai sieja save su judaizmu, padariusiu didelę įtaką jo formavimuisi.

D. Emhoffas gimė Brukline ir augo Naujajame Džersyje. Jis teigia su malonumu prisimenantis žydiškas vasaros stovyklas, kur yra gavęs ir apdovanojimų už sportinius pasiekimus.

Kai Dougas mokėsi vidurinėje mokykloje, tėvas pervežė visą šeimą į Los Andželą, kur D. Emhoffas studijavo teisę Pietų Kalifornijos universitete. Vėliau jis dirbo keliose teisės firmose, o galiausiai įsidarbino „DLA Piper“.

D. Emhoffas su K. Harris susipažino per „aklą“ pasimatymą, kurį suorganizavo draugai, ir sako, kad tai buvo „meilė iš pirmo žvilgsnio“.  Jo vaikai iš pirmosios santuokos pamotę vadina „Mamala“.

Būsimoji viceprezidentė gerai sutaria ir su pirmąja vyro žmona Kerstin Mackin (Kerstin Makin), kuri net Padėkos dieną švenčia kartu.

Beje, būsimasis „antrasis ponas“ turi vieną bendrą pomėgį su kadencija baigiančiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu): abu jie labai mėgsta žaisti golfą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS