Kainų šokas bankroto link stumia vežėjus ir kepėjus: esame prie bedugnės krašto | kl.lt

KAINŲ ŠOKAS BANKROTO LINK STUMIA VEŽĖJUS IR KEPĖJUS: ESAME PRIE BEDUGNĖS KRAŠTO

  • 11

Energijos krizė gąsdina bankrotais Europos verslininkus. Sunkumų patirs visi – nuo smulkiųjų iki stambiųjų įmonių. Artėja sunkūs laikai visiems, praneša LNK.

Čekai panikuoja – nejaugi nuo Naujųjų šalyje liausis važinėti elektriniai traukiniai? Tokią baimę pasėjo geležinkelių administracija, kuri, aiškėja, dar nesudariusi sutarčių dėl energijos pirkimo kitiems metams. Be to, bendrovė nė nesitiki sudaryti bent kurią sutartį ilgam – visiems dvylikai mėnesių. Tad traukiniai sustoti gali bet kada, nekalbant jau apie tai, kad bilietai išbrangs.

„Bilietų branginimas ar vežimų ribojimai tai transporto įmonių ir sutarties sudarytojo reikalai. Jie ir spręs, kaip reaguos į kylančias energijos kainas“, – teigė geležinkelių administracijos atstovė spaudai Nela Friebova.

Geležinkelio administracija išsisukinėja, o vežėjai sako, kad viskas paaiškės netrukus.

„Čekijos geležinkeliai nuolat koreguoja bilietų kainas metų pabaigoje, kai skelbiamas naujas tvarkaraštis. Kaip tik šiuo metu vyksta derybos dėl kainoraščio. Jį paviešinsime rudenį“, – akcentavo Čekijos geležinkelių atstovė spaudai Vanda Rajnochova.

Čekijos transporto ministras ramina keleivius – traukiniai tikrai nesustos po Naujųjų. Čekijos geležinkelininkai yra elektrifikavę maždaug trečdalį tinko, tad elektra itin svarbi.

Visas LNK reportažas – vaizdo raše:

 

 

Bankrotais padvelkė ir Belgijoje. Kepėjai jau skaičiuoja, kad nebeištemps. Sąskaitos už energiją tiesiog neįkandamos. Kur dar išbrangusios žaliavos – miltai, sviestas.

„Krosnis reikia kaitinti, kai kepi 10, 20 ar 70 kepinių, tai ta pati energija. Dar šaldytuvai, šaldikliai, tai irgi elektra. Esame prie bedugnės krašto. Su tokiomis kainomis visi nugarmėsime į prarają“, – skundėsi kepėjas.

Kepėjas baksnoja į rugpjūčio sąskaitą už elektrą – kone 9 tūkst. eurų, ji prieš metus buvo tris kartus mažesnė. O kepalą duonos vis dar parduoda už 2,9 euro. Tačiau kaina nebeatitinka realybės, o jei brangins – niekas nebepirks.

Vyras valdo šeimos verslą, kurį dar praeito amžiaus viduryje atidarė jo senelis. Tačiau jau bijo, nes gali tekti kepyklos duris užverti amžiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Nei cia bus

tu bankrotu,nei ka! Stai "Linava" net Taskente atidare "vergu kalve" - atves i musu vietas milijonus ju! Tiesa,siulomi atlyginimai darbo skelbimuose,jau nukrite trecdaliu! Taigi,eilini karta puciamas burbulas atlyginimu mazinimui. Net MMA zada risti prie "nasumo"! Tik beda,kad niekas nezino,kas tai ir niekur Vakaruose nera tokio atskaitos kriterijaus,istraukto is TSRS KPSS suvazxiavimu kalbu! Juk jis visiskai nepriklauso nuo darbuotojo! Kaip ir "Piatilietku - za 3 dnia!"...

tiesiai sviesiai

ne kainu sokas kuris yra tik pasekme, o konservastu valdymas kuris ir yra priezastis

Anal.

Nu tai kaip ten,sankcijas Rusijai .Na o visiem nuo Rusijos, klizma į subines.Sustabdys verslus,nesurinks mokesčių,sujudimas Lietuvoje,jis bus tikrai.Tai kaip tos sankcijos, sakyčiau nupjovė šaką ant kurios sedejo, štai tau ir Rusijai sankcijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS