Kaliningrado srityje – pratybos su raketų kompleksais „Iskander“ | kl.lt

KALININGRADO SRITYJE – PRATYBOS SU RAKETŲ KOMPLEKSAIS „ISKANDER“

  • 6

Kaliningrado srityje per karinius mokymus balistinių raketų kompleksai „Iskander“ „sunaikino“ sąlyginio priešo aerodromus ir saugojamus objektus, trečiadienį pranešė vienas Rusijos Baltijos laivyno atstovas.

„Raketininkai atliko elektroninius pavienius ir grupinius paleidimus į taikinius, imituojančius sąlyginio priešininko raketų kompleksų leidimo įrenginius, aerodromus, saugojamus objektus ir vadavietes“, – pareiškė Romanas Martovas.

Anot jo, vėliau daliniai persikėlė į kitą vietovę, kad išvengtų galimo atsakomojo smūgio.

„Per pratybas dalinio vadovybė būdama mobiliose vadavietėse tobulina slapto padalinių valdymo įgūdžius. Be to, raketininkų tarnybos veikia sąlyginio radiacinio ir cheminio užterštumo sąlygomis, taip pat atremia sąlyginio priešo diversijos ir žvalgybos grupių puolimą“, – sakė R. Martovas.

Jis pažymėjo, kad mokymuose dalyvauja daugiau nei 200 karių ir apie 20 karinės technikos vienetų.

Pernai Rusijos kariuomenė patvirtino, kad Kaliningrado srityje dislokuotos pajėgos aprūpintos raketų kompleksais „Iskander“.

Pasak Vakarų ekspertų, branduolinį užtaisą galinčios nešti „Iskander“ raketos yra skirtos tiksliai naikinti taikinius, esančius už 50–500 kilometrų. Taigi, Kaliningrado srityje laikomi kompleksai potencialiai galėtų smogti taikiniams kaimyninėse valstybėse, NATO narėse – Baltijos šalyse ir Lenkijoje, taip pat pietų Švedijoje.

Komplekse „Iskander-M“ yra dviejų tipų raketos – sparnuotosios ir balistinės. Šis kompleksas yra skirtas smogti priešo reaktyvinėms salvinės ugnies sistemoms, priešraketinės ir oro gynybos priemonėms, lėktuvams ir sraigtasparniams aerodromuose bei vadavietėms ir infrastruktūros objektams.

JAV teigia, kad sistemoms „Iskander“ skirtų Rusijos sparnuotųjų raketų 9M729 charakteristikos pažeidžia Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartį, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.  

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Marius

Kuo toliau, tuo labiau patinka Rusija. Patinka stebėti kaip lietuviški megztaberetininkai šūdpatriočiai siunta vien tik paminėjus Rusiją. Galėtų vieną tokį Iskanderą Polikarpovnai į langus paleisti. Cha-cha

...

Ir lenkai TURI svetimas žemes grąžint !

Gikui

Tik po to kai lenkai Danciga gražins:)-tai reiškia niekada:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS