Kanada: didžiausią kibernetinę grėsmę kelia Rusija ir Kinija | kl.lt

KANADA: DIDŽIAUSIĄ KIBERNETINĘ GRĖSMĘ KELIA RUSIJA IR KINIJA

Valstybinės Kinijos, Rusijos, Irano ir Šiaurės Korėjos programos kelia didžiausią technologinį pavojų Kanadai, saugumo ataskaitoje perspėja šalies kibernetinio saugumo centras.

„Kibernetines grėsmes keliančių valstybių skaičius auga, o grėsmės tampa sudėtingesnės“, – ataskaitoje teigia Kanados kibernetinio saugumo centras (CCCS).

CCCS teigimu, šios keturios šalys, tikėtina, bando stiprinti pajėgumus atakoms prieš svarbiausią Kanados infrastruktūrą, įskaitant elektros perdavimo sistemas, kad pasiektų savo tikslus.

Ataskaitoje taip pat tvirtinama, kad priešiškos šalys gali bandyti pavogti intelektinę nuosavybę, susijusią su koronaviruso pandemijos suvaldymu, kad geriau susitvarkytų su protrūkiais savo šalyje.

Tuo tarpu Kanados gyventojams ir verslui yra kilusi kibernetinio šnipinėjimo ir internetinių įtakos kampanijų grėsmė.

„Sudėtingiausios kampanijos priklauso valstybiniams veikėjams, kurie yra motyvuoti ekonominių, ideologinių ir geopolitinių tikslų. Manome, kad didžiausią kibernetinio saugumo grėsmę Kanados gyventojams ir organizacijoms kelia Kinija, Rusija, Iranas ir Šiaurės Korėja“, – sakoma centro ataskaitoje.

Tiesa, CCCS pabrėžia, kad ir kitos šalys skubiai didina savo kibernetinius pajėgumus.

Valstybės remiami programišiai ir toliau „vykdys Kanados verslo, akademikų ir vyriausybės komercinį šnipinėjimą“, teigė centro analitikai.

Dėl pandemijos daugybė žmonių perėjo prie nuotolinio darbo ir kitų veiklų internetu, o tai gali padidinti žmonių pažeidžiamumą kibernetinėje erdvėje.

Kanados kovos su sukčiavimu centro duomenimis, 2019 m. dėl kibernetinių nusikaltimų kanadiečiai prarado apie 43 mln. Kanados dolerių (apie 27,7 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Labai teisingas kanadiečių pastebėjimas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS