Kanada pasiųs į Lenkiją karių, padėsiančių pabėgėliams iš Ukrainos | kl.lt

KANADA PASIŲS Į LENKIJĄ KARIŲ, PADĖSIANČIŲ PABĖGĖLIAMS IŠ UKRAINOS

Kanada pasiųs iki 150 karių į humanitarinę misiją Lenkijoje, kur jie teiks pagalbą daugybei ukrainiečių pabėgusių iš savo šalies dėl Rusijos įsiveržimo, ketvirtadienį informavo gynybos ministrė Anita Anand.

Pastaraisiais mėnesiais iš Ukrainos pasitraukė daugiau kaip 4,7 mln. prieglobsčio ieškotojų, o daugiau kaip pusė jų atsidūrė kaimyninėje Lenkijoje. Dėl šios pabėgėlių krizės Varšuva paprašė tarptautinės pagalbos.

Tik apie 100 šiai misijai išskirtų karių bus nedelsianti išsiųsti, A. Anand sakė per spaudos konferenciją Ontarijuje esančioje Trentono oro pajėgų bazėje. Ministrė pridūrė, kad jie „prisidės prie Lenkijos pastangų teikti paramą ir rūpintis ukrainiečiais, bėgančiais nuo smurto“.

Kariai, gerai mokantys ukrainiečių kalbą, bus pasiųsti dirbi priėmimo centruose visoje Lenkijoje, kur „teiks bendrą pagalbą, dvasinę paramą ir ribotą medicinos pagalbą“, aiškino A. Anand.

Be to, jie padės Lenkijos vadovaujamai humanitarinei darbo grupei ir padės kai kuriems ukrainiečiams persikelti į Kanadą.

Otava praeitą mėnesį pranešė priimsianti neribotą skaičių pabėgėlių iš Ukrainos. Iki šiol Kanada gavo 30 tūkst. prašymų, pateiktų pagal specialias naująsias imigracijos taisykles.

Tačiau nuo šių metų pradžios dar tik 12 tūkst. ukrainiečių atvyko į Kanadą, pasinaudoję šia priemone ar kitomis programomis migrantams, neseniai sakė imigracijos ministras Seanas Fraseris (Šonas Freizeris).

Praeitą savaitę pristatytu biudžeto projektu Kanados vyriausybė taip pat papildomai išskyrė 1 mlrd. Kanados dolerių (730 mln. eurų) paskolų Ukrainai per Tarptautinį valiutos fondą ir 500 mln. dolerių (365 mln. eurų) vertės karinės pagalbos.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Kanada, Anita Anand, pasiųs karių, Lenkija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS