Kanados prievaizdai: „Facebook“ pažeidė privatumo įstatymus | kl.lt

KANADOS PRIEVAIZDAI: „FACEBOOK“ PAŽEIDĖ PRIVATUMO ĮSTATYMUS

  • 1

Surinkęs ir dalinęsis informacija apie 600 tūkst. kanadiečių, „Facebook“ pažeidė Kanados privatumo įstatymus, teigia šalies privatumo komisaras Danielis Therrienas ir žada kreiptis į teismą.

Tuo metu Airija pradėjo „Facebook“ tyrimą dėl vidiniuose serveriuose netinkamai saugotų šimtų milijonų vartotojų slaptažodžių.

D. Therrienas prieš metus pradėjo „Facebook“ tyrimą dėl duomenų apsaugos skandalo, susijusio su „Facebook“ ir britų politikos konsultavimo bendrove „Cambridge Analytica“, praneša „Reuters“.

Pasak D. Therrieno, nors „Facebook“ ir pripažino dėl „Cambridge Analytica“ skandalo „praradęs pasitikėjimą“, bendrovė užginčijo Kanados institucijų tyrimo išvadas.

„Facebook“ atsisakymas elgtis atsakingai kelia nerimą, žinant, kokį kiekį asmeninės informacijos vartotojai yra pateikę bendrovei. Jų privatumo taisyklės buvo niekinės, o taisyklių formuluotės buvo tokios lanksčios, kad jokio realaus poveikio privatumo apsaugai nedarė“, - pareiškė D. Therrienas.

Nors Privatumo komisaro biuras Kanadoje neturi galių įvesti finansines nuobaudas, jis gali kreiptis į teismą, kad šis nurodytų bendrovei laikytis privatumo komisaro rekomendacijų.

Tuo metu kitoje Atlanto vandenyno pusėje - Airijoje - pradėtas „Facebook“ tyrimas dėl to, kad bendrovė vidiniuose serveriuose išsaugojo šimtų milijonų vartotojų slaptažodžius paprastu tekstiniu formatu.

Šiuos slaptažodžius esą galėjo matyti iki 20 tūkst. „Facebook“ darbuotojų nuo pat 2012-ųjų.

„Facebook“ informavo Duomenų apsaugos komisiją (DPC) apie tai, kad vidiniuose serveriuose buvo aptikta šimtai milijonų „Facebook“, „Facebook Lite“ ir „Instagram“ slaptažodžių paprastu tekstiniu formatu. Todėl šią savaitę pradėjome tyrimą nustatyti, ar „Facebook“ laikėsi savo įsipareigojimų pagal ES Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR)“, - sakoma Airijos DPC pranešime.

Iš viso DPC yra pradėjusi 7 „Facebook“ tyrimus ir dar 3 tyrimus dėl „Facebook“ priklausančių „Instagram“ bei „WhatsApp“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TvartelioZinios

Tai kas to nezino, tai jie tik dabar atsibudo, Surasyk jiems visa savo geneologini medi ir savo triusiku gumos ilgi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS