Kandidatas į Vokietijos kanclerius pasisako už „Nord Stream 2“ paleidimą Berlynas, rugs | kl.lt

KANDIDATAS Į VOKIETIJOS KANCLERIUS PASISAKO UŽ „NORD STREAM 2“ PALEIDIMĄ BERLYNAS, RUGS

Vokietijos kanclerio postą iš besitraukiančios Angelos Merkel siekiantis perimti jos bendrapartietis Arminas Laschetas (Arminas Lašetas) ketvirtadienį pareiškė manąs, kad kontroversiškas rusiškų dujų eksporto dujotiekis „Nord Stream 2“ turi pradėti veikti.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas, šį mėnesį baigtas tiesti šalia tokio pat pajėgumo beveik dešimtmetį veikiančio „Nord Stream“, padvigubintų šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus galimybes ir leistų Maskvai atsisakyti dujų kelio į Europą per Ukrainą.

„Taip. Tai ekonominis projektas. Jeigu atsisakysime visų kitų energijos šaltinių, tuomet mums reikės daugiau dujų“, – A. Laschetas, Krikščionių demokratų sąjungos (CSU) kandidatas, sakė per televizijos ARD transliuotus paskutiniuosius rinkimų kampanijos debatus.

Vokietija aiškina, kad būtina užsitikrinti didesnį dujų tiekimą, šaliai palaipsniui atsisakant anglimis kūrenamų ir atominių jėgainių.

Tačiau šiam projektui įnirtingai priešinosi JAV ir virtinė Europos šalių, įskaitant Ukrainą, Lenkiją ir Lietuvą. Jos argumentuoja, kad „Nord Stream 2“ padidins energetinę priklausomybę nuo Rusijos ir sustiprins Maskvos geopolitinę įtaką.

Pasak A. Lascheto, „Ukrainai turi būti suteiktos geopolitinės garantijos, kad Ukraina [dėl šio projekto] nenukentės“.

„Jeigu Rusija dėl to kels klausima – projektas turi būti nedelsiant sustabdytas“, – pridūrė kandidatas.

Vokietijoje federalinio parlamento rinkimai įvyks ateinantį sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Zurabas

Dar vienas arabas… Arabu laikmetis… Kazin ar ilgam?

Vuka

Dar vienas nupirktas…

Verslininkas.

Teisingas požiūris i Rusiškas dujas, kam pirkti brangiai,kad galima gauti pigiau. O durniai lietuviai per perka iš vokiečio kuris perka iš Ruso. Arba iš JAV kur tiekimas yra nepatogus nes atkeliauja jūra iš tolį. Geras verslininkas niekada tokių dujų nepirktu, ieškotų arčiau, be tarpininkų ir pigiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS