Karalienė ir premjeras linki Anglijos rinktinei pergalės Europos futbolo čempionate | kl.lt

KARALIENĖ IR PREMJERAS LINKI ANGLIJOS RINKTINEI PERGALĖS EUROPOS FUTBOLO ČEMPIONATE

  • 9

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth (Elžbieta) II ir šalies ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) palinkėjo sėkmės Anglijos futbolo rinktinei, kuri sekmadienį Europos futbolo čempionato finale žais su italais.

Garetho Southgate'o (Gareto Sautgeito) treniruojama vienuolikė pirmą kartą istorijoje pateko į Europos futbolo čempionato finalą ir nutraukė 55 metus trukusį Anglijos rinktinės laukimą, kol pateks į rimto turnyro finalinį etapą.

Britanijos karalienė 1966 metais Londono „Wembley“ stadione įteikė Pasaulio futbolo čempionato taurę Anglijos rinktinės kapitonui Bobby Moore'ui (Bobiui Mūrui) po to, kai Anglija finale nugalėjo Vakarų Vokietijos rinktinę.

„Prieš 55 metus man teko laimė įteikti Pasaulio futbolo čempionato taurę Bobby Moore'ui ir aš mačiau, ką žaidėjams, vadovybei ir palaikymo darbuotojams reiškė pasiekti ir laimėti didelio tarptautinio futbolo turnyro finale, – parašė karalienė. – Savo ir mano šeimos vardu noriu pasveikinti jus pasiekus Europos futbolo čempionato finalą.“

„Siunčiu savo kuo geriausius linkėjimus su viltimi, kad istorija užfiksuos ne tik jūsų sėkmę, tačiau ir dvasią, atsidavimą ir pasididžiavimą, kurie jus vedė iki šiol“, – pabrėžė monarchė.

95 metų karalienė asmeniškai rungtynių sekmadienį nestebės. Manoma, kad karališkajai šeimai atstovaus jos anūkas princas Williamas (Viljamas).

Atvežkite namo

Tuo metu B. Johnsonas gyrė Anglijos rinktinės žvaigždes už tai, kad, patekusios į futbolo čempionatą, jos smarkiai pakėlė šalies dvasią. Premjero teigimu, po sunkių metų kovojant su koronavirusu Anglijos futbolo rinktinės sėkmė tapo tikrai didele paskata šaliai.

Atvirame laiške rinktinės treneriui G. Southgate'ui ir jo komandai B. Johnsonas parašė: „Norėjau pasveikinti jus ir visus žaidėjus su nuostabiu pasirodymu ir pasiekimais šiame Europos futbolo čempionate. Jūs jau patekote į istoriją. Atvedėte Angliją į svarbaus tarptautinio turnyro finalą. Daugeliui žmonių šioje šalyje tai yra pirmas kartas, nutikęs jų gyvenime. ... Jūs pakėlėte visos šalies dvasią ir mes žinome, kad ... jūs galėsite pakelti tą trofėjų“.

Daugelio Britanijos sekmadieninių laikraščių pirmieji puslapiai taip pat nukloti antraštėmis apie artėjantį finalą.

GALERIJA

  • Karalienė ir premjeras linki Anglijos rinktinei pergalės Europos futbolo čempionate
  • Karalienė ir premjeras linki Anglijos rinktinei pergalės Europos futbolo čempionate
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pochui

man ta Italija

klp

FORZA ITALIA! VIVA ITALIA!...

Balzebubas

VIVA ITALIA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS