Keturios šalys Londone surengs viršūnių susitikimą dėl Sirijos | kl.lt

KETURIOS ŠALYS LONDONE SURENGS VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ DĖL SIRIJOS

  • 0

Turkija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija gruodžio pradžioje Londone surengs savo lyderių susitikimą dėl Sirijos, penktadienį paskelbė turkų prezidentūra.

„Nuspręsta organizuoti šį keturšalį viršūnių susitikimą NATO viršūnių susitikimo, numatyto Londone gruodžio 3–4 dienomis, kuluaruose“, – sakė turkų prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) patarėjas Ibrahimas Kalinas (Ibrachimas Kalinas), kurį citavo Anatolijos naujienų agentūra.

R. T. Erdogano, Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono), Angelos Merkel ir Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) susitikimas planuojamas Aljanse tvyrant didelei įtampai dėl praeitą mėnesį surengto Turkijos puolimo prieš kurdų kovotojus Sirijoje, kurie buvo svarbūs Vakarų sąjungininkai kovoje su „Islamo valstybe“ (IS).

R. T. Erdoganas kaltino Vakarų vyriausybes „palaikant teroristus“, o ne savo NATO sąjungininkę.

Turkija Sirijos kurdų kovotojus laiko Kurdistano darbininkų partijos (PKK), nuo 1984 metų kovojančios su Turkijos pajėgomis šalies pietrytinėje dalyje, atšaka. JAV ir Europos Sąjunga PKK laiko teroristine organizacija.

Turkijos puolimas Šiaurės Sirijoje buvo sustabdytas po dviejų ugnies nutraukimo susitarimų su Maskva ir Vašingtonu, bet Ankara grasina atnaujinti karo veiksmus, jei kurdų pajėgos visiškai nepasitrauks iš sutartos 30 km pločio zonos palei Turkijos sieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS