Kijevas paneigė V. Putino pareiškimą, kad Ukraina ruošiasi karinei operacijai Donbase | kl.lt

KIJEVAS PANEIGĖ V. PUTINO PAREIŠKIMĄ, KAD UKRAINA RUOŠIASI KARINEI OPERACIJAI DONBASE

Ukrainos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paneigė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą, kad Kijevas galimai ruošiasi „karinei operacijai“ separatistinio konflikto draskomame Donbaso regione.

„Rusijos prezidento pareiškimas, kad Ukraina neva ruošiasi „karinei operacijai“ Donbase, yra netiesa. Ukraina siekia tik taikos. Nuolatinės Ukrainos vadovybės pastangos išjudinti taikos procesą, visų pirma Normandijos formatu, aiškiai rodo Ukrainos įsipareigojimą sureguliuoti ginkluotą konfliktą politiniu ir diplomatiniu būdu“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė URM atstovas Olehas Nikolenka.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos prezidentūra ir šalies delegacija Trišalėje kontaktinėje grupėje atliko milžinišką darbą, kad būtų atnaujintos paliaubos.

„Raginame Rusiją sutelkti dėmesį į paliaubų susitarimo įgyvendinimą ir tarptautinio ginkluoto konflikto Rytų Ukrainoje užbaigimą. Žmonės abipus demarkacijos linijos Donecko ir Luhansko srityse nusipelno taikos ir ramybės, ypač Naujųjų metų išvakarėse“, – pareiškė O. Nikolenka.

Anksčiau ketvirtadienį V. Putinas neatmetė galimybės, kad Kijevas rengiasi pradėti naują karinę operaciją prieš Maskvos remiamus sukilėlius šalies rytuose.

„Dabar mums sakoma: karas, karas, karas. Susidaro įspūdis, kad jie galbūt ruošiasi trečiajai karinei operacijai ir iš anksto mus įspėja: nesikiškite, neginkite šių žmonių, o jei įsikišite ir ginsite – bus taikomos tokios ir anokios naujos sankcijos“, – sakė V. Putinas per savo metinę spaudos konferenciją.

Jis perspėjo, kad Rusija reaguos į tokius veiksmus.

Vakarų vyriausybės kaltina Maskvą sutelkus maždaug 100 tūkst. karių prie Rytų Ukrainos, kur vyriausybės kariuomenė nuo 2014 metų kariauja su prorusiškais separatistais.

Rusija neigia besiruošianti įsiveržti, taip pat iš JAV bei NATO reikalauja teisinių saugumo garantijų, be kita ko, kad Aljansas sustabdytų savo plėtrą į rytus.

Vakarai perspėjo dėl skaudžių ekonominių pasekmių, jei Rusija pradės puolimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Komentatoriai tai teslagalviai is sovietu uzsilike dar...

Plėšikas nesnaudžia?

O ar jie neturi teisės dėl viso pikto pasiruošti, kai čia pat, už jų tautos namų durų, neaišku koks ginkluotas banditas nerimsta, ginklais žvangina ir vis daugiau jų bei banditų vežasi??? Neatsakinga būtų atsiduoti banditų malonei - gal nuotaika pasitaisys, gal nepus... Koks plėšikas yra praleidęs progą neužsukti ten, kur durys nuolat praviros? O šis bus geras, neužsuks, pasitenkins tuo, ką jau pagrobė?

OOO

jeigu nesiruosia pulti Dombaso, tai jiems nera ko bijoti ir Rusijos...Rusijos prazidento zodis tvirtas (tai ne kai kuriu ,,valdovuku,, is taip vadinamu vakaru)...jie pirmi nepuls.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS