Kim Jong Unas Vladivostoke susitiko su Rusijos gynybos ministru | kl.lt

KIM JONG UNAS VLADIVOSTOKE SUSITIKO SU RUSIJOS GYNYBOS MINISTRU

  • 0

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) šeštadienį atvyko į Vladivostoką, kur jį pasitiko Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, pranešė rusų valstybinė naujienų agentūra TASS.

Kim Jong Uno reta kelionė už savo izoliuotos šalies ribų – pirmas oficialus užsienio vizitas nuo COVID-19 pandemijos pradžios – pakurstė Vakarų šalių susirūpinimą, kad Maskva ir Pchenjanas nepaisydami sankcijų gali sudaryti kokį nors ginklų susitarimą.

Manoma, kad Maskva nori pirkti iš Šiaurės Korėjos šaudmenų savo karui Ukrainoje, o Pchenjanas – Rusijos pagalbos savo raketų programai.

Kremlius yra sakęs, kad jokie susitarimai nebuvo ir nebus pasirašyti.

Tačiau antradienį prasidėjusi ir tebesitęsianti Kim Jong Uno kelionė po Rusijos Tolimųjų Rytų regioną turi labai aiškų karinį pobūdį, įskaitant jo palydą, kurioje dominuoja kariškiai, apsikeitimą šautuvais – kaip dovanomis – su rusų prezidentu Vladimiru Putinu ir apsilankymą naikintuvų gamykloje Komsomolske prie Amūro.

Šeštadienį Šiaurės Korėjos lyderis apžiūrėjo Rusijos bombonešius, galinčius nešti branduolinį ginklą, ir rusų Ramiojo vandenyno laivyno karo laivą.

Į Vladivostoką pakrantėje netoli Kinijos ir Šiaurės Korėjos sienų atvykusį Kim Jong Uną pasitiko S. Šoigu ir garbės sargyba.

Knevičių aerodrome S. Šoigu pademonstravo Kim Jong Unui raketų sistemą „Kinžal“ naikintuve MiG-31I, o vienas rusų aukšto rango kariškis papasakojo apie jo skrydžio ir technines galimybes, sakoma TASS pranešime.

Tuomet Kim Jong Unas ir S. Šoigu įlipo į fregatą „Maršal Šapošnikov“, kur Rusijos karinio jūrų laivyno vadas admirolas Nikolajus Jevmenovas papasakojo apie laivo ir povandeniniams laivams naikinti skirtų ginklų charakteristikas, nurodoma pranešime.

Trečiadienį susitikęs su Kim Jong Unu kosmodrome „Vostočnyj“, V. Putinas kalbėjo apie didesnio bendradarbiavimo su Šiaurės Korėja perspektyvas ir sakė, kad esama karinių ryšių galimybių.

Vladivostoke Kim Jong Unas dar turi aplankyti Tolimųjų Rytų federalinį universitetą, jūrų biologijos laboratorijas.

Aukštosiose mokyklose Rusijos Tolimuosiuose Rytuose priimami mokytis studentai iš Šiaurės Korėjos.

Gairės: Sergejus Šoigu, Kim Jong Unas, susitikimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS