Kim Jong Uno sesuo: Šiaurės Korėja imsis veiksmų prieš Seulą | kl.lt

KIM JONG UNO SESUO: ŠIAURĖS KORĖJA IMSIS VEIKSMŲ PRIEŠ SEULĄ

Pchenjanas imsis veiksmų prieš Pietų Korėją ir patikės juos įgyvendinti savo kariuomenei, šeštadienį pagrasino Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) įtakinga sesuo savo pareiškime, išplatintame valstybinės naujienų agentūros KCNA.

„Jaučiu, pats laikas galutinai nutraukti ryšius su Pietų Korėjos institucijomis. Greitai imsimės tolesnių veiksmų“, – pareiškė lyderio sesuo Kim Yo Jong (Kim Jo Čen), aštrėjant Pchenjano tonui Seulo atžvilgiu.

Nuo praeitos savaitės Šiaurės Korėja paskelbė virtinę tūžmingų pareiškimų dėl Pietų Korėjos aktyvistų, leidžiančių į stalinistinės valstybės teritoriją balionus su skrajutėmis, kritikuojančiomis Pchenjano politiką. Perbėgėliai iš Šiaurės Korėjos tai daro reguliariai, bet Šiaurės Korėja pastaruoju metu į šiuos veiksmus reagavo itin audringai.

„Naudodamasi galiomis, suteiktomis man aukščiausiojo lyderio, mūsų Partijos ir valstybės, daviau nurodymą departamento, atsakingo už santykius su priešais, padaliniams ryžtingai vykdyti mūsų tolesnius veiksmus“, – pridūrė Kim Yo Jong, svarbi savo brolio patarėja.

Ji pridūrė, kad „teisė imtis tolesnių veiksmų priešų atžvilgiu bus patikėta mūsų kariuomenės Generaliniam štabui“.

Kim Yo Jong nedetalizavo, kokių veiksmų imsis kariuomenė, bet tikėtina, kad ji pagrasino panaikinti Jungtinį ryšių biurą, įsikūrusį Šiaurės Korėjos mieste Kesonge.

„Neilgai trukus bus stebima tragiška scena, kaip bevertis Šiaurės ir Pietų [Korėjų] ryšių biuras visiškai sugriūva“, – sakoma KCNA išplatintame pranešime.

Praeitą savaitę Kim Yo Jong pasmerkė Seulą, kad šis neužkerta galimybės aktyvistams leisti balionų su propagandine medžiaga.

Vėliau Pchenjanas paskelbė dar keletą pareiškimų ir organizavo kelias savo piliečių demonstracijas, per kurias buvo reiškiamas pasipikdinimas Pietų Korėjos veiksmais. KCNA pranešimuose skrajučių platinimas buvo prilygintas „išankstinės atakos, surengiamos prieš karą, aktui“.

„Būtina, kad jie aiškiai pajustų, ką yra padarę“, – pabrėžė Kim Yo Jong, turėdama omenyje Seulo nesugebėjimą sustabdyti skrajučių siuntimo kampanijos.

Lyderio sesers pasisakymas buvo jau antras piktas Pchenjano pareiškimas šeštadienį. Kiek anksčiau Šiaurės Korėja įspėjo Pietų Korėją baigti kalbėti „nesąmones“ apie denuklearizacijos procesą ir mėginti „kištis“ į derybas tarp Pchenjano ir Vašingtono.

Abiejų Korėjos pusiasalio valstybių tarpusavio santykiai pateko aklavietę pernai vasarį, kai žlugo antrasis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas Hanojuje. Susitikimas buvo nutrauktas nesutarus, ko Pchenjanas galėtų atsisakyti mainais į sankcijų sušvelninimą.

Penktadienį Pchenjanas pažėrė aštrios kritikos Jungtinėms Valstijoms. Šis pareiškimas paskelbtas praėjus lygiai dvejiems metams po istorinio viršūnių susitikimo Singapūre, per kurį Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas paspaudė vienas kitam ranką.

Penktadienį išplatintas pareiškimas – viena griežčiausių žodinių Pchenjano atakų prieš Vašingtoną pastaraisiais mėnesiais. Jis sustiprino abejones dėl seniai įstrigusio abiejų šalių branduolinių derybų proceso ateities.

Įspėjo Pietų Korėją baigti kalbėti „nesąmones“ apie denuklearizaciją

Šiaurės Korėja šeštadienį paskelbė dar vieną tūžmingą pareiškimą prieš Pietų Korėją: šįkart Pchenjanas užsipuolė Seulą dėl šio neva „absurdiškų pareiškimų“ apie įstrigusį dialogą dėl Šiaurės Korėjos branduolinės ginkluotės.

Naujausias pareiškimas – reakcija į Pietų Korėjos užsienio ministerijos pareigūno pareiškimą, kad Seulas ir toliau „dės pastangas siekiant denuklearizacijos“. Tai užuomina apie seniai įstrigusias JAV ir Šiaurės Korėjos derybas dėl branduolinio nusiginklavimo.

„Tikrai absurdiška girdėti tokias nesąmones iš Pietų Korėjos valdžios, kuri neturi jokios teisės nei aptarinėti, nei kišti savo nosies į (Pchenjano ir Vašingtono) reikalus," – sakoma Užsienio reikalų ministerijos Amerikos reikalų departamento generalinio direktoriaus Kwon Jong Guno (Kvon Čen Guno) pareiškime, kuri išplatino valstybinė naujienų agentūra KCNA. 

Generalinis direktorius pasmerkė Seulą už bandymą „kištis“ į procesą ir įspėjo, kad „geriau baigti kalbėti nesąmones apiedenuklearizaciją“.  

Šeštadienį paskelbtame pareiškime Kwon Jong Gunas pareiškė, kad Šiaurės Korėja „ir toliau stiprins savo pajėgas, kad įveiktų nuolatines JAV grėsmes“. 

Abiejų Korėjos pusiasalio valstybių tarpusavio santykiai pateko aklavietę pernai vasarį, kai žlugo antrasis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas Hanojuje. Susitikimas buvo nutrauktas nesutarus, ko Pchenjanas galėtų atsisakyti mainais į sankcijų sušvelninimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

S

Geriausias tokiu beprociu izoliavimas keli mertrai po zeme.

BBD

멍청한 엉덩이 후 같은 순서로.

Kad \\\\\.../////

jei abu nugaištų,arba padėtų supratūs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS