Kinai JAV rinką keičia į Europos Sąjungą? | kl.lt

KINAI JAV RINKĄ KEIČIA Į EUROPOS SĄJUNGĄ?

  • 0

Kinija pamažu nusigręžia nuo Jungtinių Valstijų ir vis dažniau siunčia signalus, kad norėtų suartėti su Europos Sąjunga. Kokios šių ryšių perspektyvos?

Jungtinių Valstijų prezidentu neseniai tapęs Donaldas Trumpas neretai kritikuoja Kiniją, kad ši piktnaudžiauja laisvosios prekybos režimu pasaulyje, tad kinai dabar rimtai svarsto artimesnių ryšių ne su JAV, o su Europos Sąjunga galimybes. Analitikai pažymi, kad tiek ES, tiek Kinija skelbia, kad laisvoji prekyba – pozityvus dalykas.

Pastebima, kad Kinijos ryšiai su Europos šalimis, bent jau kalbant apie viešąją retoriką, yra gana stiprūs, tačiau yra ir probleminių aspektų. LRT TELEVIZIJOS užsienio naujienų redaktorius Algirdas Acus atkreipia dėmesį, kad Vakarų Europos įmonės Kinijoje susiduria su kliūtimis.

„Kinijai labiausiai aktualūs žemės ūkio produktai, kurie negrasina Kinijos vidaus rinkai. Jeigu kalbame apie Vakarų Europą, tai ten europiečiai į Kiniją nori eksportuoti ne žemės ūkio produktus, o naujausias technologijas, ir jie susiduria su problemomis, todėl, kad Kinija, kuri kalba apie laisvą prekybą užsienyje, pati viduje labai riboja vakariečių įmones, jei tik jaučia grėsmę“, – sako A. Acus.

Daugiau apie tai – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS