Kinija ėmė atvirai grasinti Kanadai: nukentės Honkonge gyvenantys kanadiečiai | kl.lt

KINIJA ĖMĖ ATVIRAI GRASINTI KANADAI: NUKENTĖS HONKONGE GYVENANTYS KANADIEČIAI

Kinijos aukšto rango diplomatas ketvirtadienį perspėjo Kanadą, kad ši neturėtų teikti prieglobsčio Honkongo protestuotojams, ir pagrasino, kad, Kanadai neatsižvelgus į perspėjimą, kils grėsmė Honkonge gyvenančių kanadiečių „sveikatai ir saugumui“.

Pekino pasiuntinio Congo Peiwu perspėjimas sukėlė Kanados užsienio reikalų ministro Francois Philippe'o Champagne pasipiktinimą, įtampa tarp šalių dar labiau išaugo.

„Griežtai raginame Kanadą tiems smurtaujantiems nusikaltėliams iš Honkongo nesuteikti prieglobsčio, nes tai yra kišimasis į Kinijos vidaus politiką. Ir tai tikrai padrąsins tuos smurtaujančius nusikaltėlius“, – spaudos konferencijoje sakė Congas Peiwu.

„Jei Kanadai tikrai rūpi Honkongo gerovė ir stabilumas, taip pat tų 300 tūkst. Kanados piliečių Honkonge sveikata ir saugumas bei Honkonge veikiančios Kanados įmonės, ji, priešingai, turėtų remti kovą su smurtiniais nusikaltimais“, – teigė pasiuntinys.

Žurnalistų paklaustas, ar šis komentaras yra grasinimas, Congas Peiwu teigė: „Tai jūsų interpretacija“.

Kanados užsienio reikalų ministras tokius pasiuntinio komentarus apibūdino kaip „visiškai nepriimtinus ir trikdančius“.

„Pranešiau ministerijai, kad paaiškintų ambasadoriui, jog Kanada visada gins žmogaus teises bei kanadiečių visame pasaulyje teises“, – pranešime, kurį paskelbė „Globe“, „Mail“ ir kitos Kanados žiniasklaidos priemonės, sakė F. Ph. Champagne.

Penktadienį Kanados užsienio reikalų ministras F. Ph. Champagne lankosi Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lietuvė

Šaunuolė Kanada už tai, kad "Kanada visada gins žmogaus teises bei kanadiečių visame pasaulyje teises“. Kaip ir Lietuva.

Anonimas

Šaunuoliai kinai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS