Kinija, Rusija ir Iranas surengs bendras karinio jūrų laivyno pratybas | kl.lt

KINIJA, RUSIJA IR IRANAS SURENGS BENDRAS KARINIO JŪRŲ LAIVYNO PRATYBAS

Kinija, Rusija ir Iranas nuo penktadienio surengs bendras karinio jūrų laivyno pratybas Omano įlankoje, paskelbė Pekinas. Pratybos rengiamos padidėjus įtampai regione po to, kai JAV pasitraukė iš istorinio branduolinio susitarimo su Teheranu.

Gruodžio 27–30 d. vyksiančiomis pratybomis siekiama „pasidalinti patirtimi ir pagilinti bendradarbiavimą tarp trijų šalių karinių laivynų“, žurnalistams pareiškė Kinijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Wu Qianas.

Atstovo teigimu, Kinijos laivynas pratybose dislokuos savo „Xining“ eskadrinį minininką su valdomomis sparnuotomis raketomis. Šis laivas vadinamas „laivų žudiku“ dėl įvairios priešlaivinės ir sausumos taikinių naikinimo ginkluotės.

Tiesa, Pekinas neatskleidė, kiek karių ar laivų dalyvaus pratybose.

JAV pernai gegužę atnaujino griežtas sankcijas Teheranui po pasitraukimo iš Irano branduolinio susitarimo, kuriuo siekiama nutraukti Islamo Respublikos branduolinę programą.

2015 m. susitarime taip pat dalyvauja Kinija, Rusija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Kinijos užsienio reikalų ministerija tvirtina, kad pratybos yra dalis „normalaus karinio bendradarbiavimo“ tarp trijų šalių.

Birželį JAV prezidentas Donaldas Trumpas leido šalies kariuomenei pulti Iraną po to, kai šis numušė amerikiečių droną, tačiau ataka paskutinę minutę buvo atšaukta.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kompanijoj

truksta diktatoriu - Tadzikistano, Azerbaidzano, Somalio.... Nevieningi diktatoriai. Galetu isteigti kazkokia diktatoriu asociacija ar kluba, issirinkt labiausiai diktatoriska diktatoriu ir jam duot statuleliu arba ordinu. Arba zemynu diktatoriskiausi diktatoriai. Daryt tarpusavio varzybas, dainuot bendra daina ...

DIEDUKAS

jai ne Rusija ,Kinija ir kitos šalys,nelaižančios jankių subinės,mes seniai būtume jankyno vergais.Jau dabar matosi,kaip buvę komsorgai,kgb darbininkai laižo jankių pusbačius ir vygdo nurodymus.

Nerijus

Čia tik karinės pratybos.. Bet ką NATO pastatytų, jeigu peraugtų į bloką?!. Čia būtų ne Europa su Šiaurės Amerika, o plačiau.. Kažkada ir Indija dalyvavo pratybose su Rusija.. Vieną dieną tikrai prisižvengsime?!.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS