Kinija sako prieštaraujanti visiems oficialiems JAV ir Taivano kontaktams | kl.lt

KINIJA SAKO PRIEŠTARAUJANTI VISIEMS OFICIALIEMS JAV IR TAIVANO KONTAKTAMS

  • 2

Kinija pirmadienį pareiškė, kad griežtai prieštarauja bet kokiems oficialiems Jungtinių Amerikos Valstijų ir Taivano kontaktams, išrinktajam salos prezidentui Lai Ching-te (Lai Čingtė) pasveikinus atvykusią amerikiečių delegaciją.

„Kinija visada griežtai prieštaravo bet kokiems oficialiems Jungtinių Valstijų ir Taivano kontaktams ir ryžtingai priekaištavo Jungtinėms Valstijoms dėl bet kokio kišimosi į Taivano reikalus bet kokiu būdu ir bet kokia dingstimi“, – eilinėje spaudos konferencijoje sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija išsiuntė neoficialią delegaciją į susitikimą su aukšto rango Taivano politikais, įskaitant dabartinę prezidentę Tsai Ing-wen (Cai Ingven) ir šeštadienį vykusius rinkimus laimėjusį Lai Ching-te.

Pekinas, kuris Taivaną laiko savo teritorija ir žada vieną dieną jį susigražinti, prireikus – jėga, į Lai Ching-te pergalę reagavo pareiškimu, kad tai nepakeis „neišvengiamos Kinijos susivienijimo tendencijos“.

Tuo metu pirmadienį naujai išrinktas taivaniečių prezidentas JAV delegacijai sakė, kad laisvė ir demokratija yra brangiausias Taivano visuomenės turtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taigi

2887532 - asis "paskutinis" China įspėjimas...

?????

?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS