Kinija žada imtis ryžtingų veiksmų prieš „kišimąsi“ į Taivano reikalus | kl.lt

KINIJA ŽADA IMTIS RYŽTINGŲ VEIKSMŲ PRIEŠ „KIŠIMĄSI“ Į TAIVANO REIKALUS

  • 6

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang I) šeštadienį Jungtiniuose Tautose perspėjo dėl kišimosi į Taivano reikalus ir pareiškė, kad Pekinas imsis „ryžtingų veiksmų“, kad užkirstų kelią bet kokiai išorinei paramai šios salos nepriklausomybei.

„Turime kuo griežčiau kovoti su Taivano nepriklausomybę remiančių separatistų veikla ir imtis itin ryžtingų žingsnių, kad pasipriešintume išoriniam kišimuisi“, – savo kalboje JT Generalinėje Asamblėjoje pabrėžė kinų diplomatijos vadovas.

„Bet koks žingsnis, skirtas sutrukdyti Kinijos susivienijimui, bus sutraiškytas istorijos ratais“, – pridūrė jis.

Gairės: Wang Yi, Kinija, Taivanas
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

:)

BB dėjom ant tos kinijos. Laisvė Taivanui!

tai

varot i taivani su minedu ir maldeikiuku daryt /tvarkos/ tik D ? ar griz atgalios nes marmaliuota papuvusi mesa ten deficitas ;;;-;;;-;;

Taivane

Apsigyveno visa opozicija kinų komunistams. Jie ir nebuvo suinteresuoti atsiskirti nuo Kinijos oficialiai, nes tikėjosi, kad komunizmas Kinijoje laikinas. Dabar moka kainą. Beje, Vladivostokas yra Kinijos žemės, kurias rusai nugvelbė tuo metu, kai Kinija kariavo su Anglija opijaus karus. Tik nusisuki ir rusai jau čia. Juk Kurilų salas iš Japonijos nugvelbė, kai tie gavo per galvas atomines bombas. Iki tol net karo nebuvo japonams paskelbę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS