Kinijos paskolų rykliai reikalauja apsinuoginusių skolininkių nuotraukų | kl.lt

KINIJOS PASKOLŲ RYKLIAI REIKALAUJA APSINUOGINUSIŲ SKOLININKIŲ NUOTRAUKŲ

  • 0

Pinigus internete skolinantys paskolų rykliai Kinijoje rado netradicinį būdą užtikrinti, kad pinigai jiems būtų grąžinti – iš skolininkių jie reikalauja nuotraukų, kuriose šios yra visiškai nuogos.

Dienraštis „The Southern Metropolis Daily“ šią savaitę pranešė, jog privatūs paskolų teikėjai reikalauja, kad pasiskolinti pinigų norinčios jaunos moterys kartu su savo tapatybės kortelės kopija atsiųstų ir savo nuogas nuotraukas. Jos įspėjamos, kad laiku negrąžinus pinigų, nuotraukos bus paviešintos.

Viena iš tokių paskolų gavėjų leidiniui papasakojo, kad iš vieno interneto paskolų teikėjo pirma pasiskolino 500 juanių (76 JAV dolerius) su 30 proc. savaitės palūkanomis. Kad grąžintų senas paskolas, ji vis imdavo naujas, taigi jos skola išaugo iki 55 tūkst. juanių (8,347 tūkst. JAV dolerių) ir tuomet jos paskolų teikėjas pareiškė, kad naujas paskolas išduos tik tuo atveju, jeigu ji, kaip garantiją, pateiks savo nuogą nuotrauką.

Jos teigimu, į paskolų ryklių pinkles pateko daugelis jos kursiokių, tačiau jos bijo viešai apie tai prabilti.

Moteris planuoja apie šį incidentą informuoti policiją, pranešė dienraštis.

Galima kliente apsimetusiai dienraščio žurnalistei, prisijungusiai prie interneto pokalbių grupių, kuriose dažnai lankosi paskolų teikėjai, pavyko gauti įrodymų, kad paskolų rykliai iš tiesų reikalauja nuogų nuotraukų.

Jie iš skolininkių taip pat reikalauja įvairios asmeninės informacijos, įskaitant telefono numerį, asmens tapatybės kodą, namų adresą, tėvų vardus ir pavardes, kambariokių kontaktinę informaciją ir studento registracijos kodą. Ir grasina visą tai paviešinti, jeigu pinigai nebus grąžinti.

Pasirodžius straipsniui, „The Southern Metropolis Daily“ vėliau pranešė, kad paskolų rykliai šios savo praktikos, regis, atsisakė, bet nežinia, ar ilgam.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS