Kinijos prezidentą kritikavęs verslininkas siunčiamas už grotų | kl.lt

KINIJOS PREZIDENTĄ KRITIKAVĘS VERSLININKAS SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ

Buvusiam Kinijos valstybinės nekilnojamojo turto kompanijos pirmininkui, kuris viešai kritikavo prezidento Xi Jinpingo kovą su koronaviruso pandemija, antradienį kyšininkavimo byloje buvo skirta 18 metų įkalinimo bausmė, paskelbė vyriausybė.

Magnatas Ren Zhiqiangas, kuris pagarsėjo viešu kalbėjimu apie cenzūrą ir kitomis opiomis temomis, kovo mėnesį internete publikavęs esė, kuriame kaltino Xi Jinpingą prastai reagavus į gruodį Uhano mieste kilusį ligos protrūkį, dingo iš viešumos.

69 metų Ren Zhiqiangas buvo nuteistas už korupciją, kyšininkavimą, grobstymą ir piktnaudžiavimą įgaliojimais, paskelbė Pekino teismas.

Buvęs „Huayuan Group“ pirmininkas ir partijos sekretoriaus pavaduotojas liepą buvo pašalintas iš valdančiosios partijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

kitaip ir būti negalėjo komunistinėje valstybėje. Beje tas pats yra ir Rusijoje, ir Baltarusijoje, o ir Skvernelis to paties su savo "šutve" Lietuvoje padaryti siekia! Paklausykite Skvernelio atsakymus į žurnalistų ir kitų žmonių jam pateiktus " nepatogius" klausimus ir su siaubu klausysite "puolamuosius" komunizmo laikų funkcionieriaus atsakymus! Ur tai vyksta laisvoje 21 a. Lietuvoje! Negali valdininkas kalbėti meluodamas, puldamas, niekindamas ... Tai autoritarinės sistemos bruožai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS