Kinijos prezidentas: Honkonge puoselėsime „vienos šalies, dviejų sistemų“ principą | kl.lt

KINIJOS PREZIDENTAS: HONKONGE PUOSELĖSIME „VIENOS ŠALIES, DVIEJŲ SISTEMŲ“ PRINCIPĄ

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį pažadėjo puoselėti „vienos šalies, dviejų sistemų“ Honkonge principą.

Likus vienai dienai iki Kinijos 70-tųjų metinių minėjimo šventės, per priėmimą Pekine Xi Jinpingas teigė, jog šalis ir toliau ištikimai taikys „vienos šalies, dviejų sistemų“ principą ir Honkongui teiks „daug autonomijos“.

Honkongą jau keletą mėnesių alina didelio masto nuolatiniai protestai. Demonstrantai teigia, kad Kinija šio pusiau autonominio miesto gyventojams nesuteikia atitinkamų laisvių.

„Esame įsitikinę, kad tėvynei remiant, taip pat tėvynę mylintiems kolegoms kinams Honkonge ir Makao dedant pastangas, Honkongas gyvuos ir kartu su žemynine dalimi judės į priekį“, – sakė Xi Jinpingas.

Kinija šiuo metu ruošiasi spalio 1 d. įvyksiančiai metinių šventei – planuojamas didžiulis karinis paradas ir iškilmės. Honkongo protestuotojai po intensyvių savaitgalio susirėmimų su policija antradienį planuoja surengti dar vieną didelę demonstraciją.

Pekino atstovai švente sakė norintys paminėti pastaruosius septyniasdešimt metų augusią ekonomiką, taip pat pabrėžė vieningos teritorijos ir nacionalizmo svarbą.

„Vienybė yra geležis ir plienas. Vienybė yra stiprybės šaltinis“, – sakė Xi Jinpingas.

Jis taip pat paminėjo, jog savivaldos statusu disponuojantį Taivaną Pekinas esą mato kaip savo teritorijos dalį, vis dar laukiančią suvienijimo.

„Visiškas tėvynės susivienijimas yra neišvengiama tendencija, kurios link einame – niekas, jokia galia, niekada nepajėgs to sustabdyti“, – teigė Xi Jinpingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS