Kinijos prezidentas ragina ginkluotąsias pajėgas visada būti parengtyje | kl.lt

KINIJOS PREZIDENTAS RAGINA GINKLUOTĄSIAS PAJĖGAS VISADA BŪTI PARENGTYJE

Kinijos prezidentas ir partijos lyderis Xi Jinpingas paragino kariuomenę dėl „nestabilumų“ ir „nesaugumų“ nuolat būti parengtyje.

Visos ginkluotosios pajėgos „turi būti visad pasirengusios reaguoti į įvairiausias sudėtingas ir sunkias situacijas“, – sakė jis susitikime su kariuomenės delegacija šiuo metu Pekine vykstančioje Liaudies suvažiavimo sesijoje.

Ginkluotųjų pajėgų plėtra turi būti sukoncentruota į „kovinę parengtį“, – citavo prezidentą naujienų agentūra „Xinhua“. Naujas penkmečio planas (2021-2025 metais) esą yra gera pradžia nacionalinei gynybai ir ginkluotosioms pajėgoms stiprinti. Liaudies suvažiavimas ketvirtadienį priims įstatymą dėl karinių išlaidų didinimo šiais metais 6,8 proc.

Būtina pasirūpinti „labai stipriu strateginiu atgrasymu“, – kalbėjo Xi Jinpingas. Kariuomenė turi „ryžtingai ginti nacionalinį suverenumą, saugumą ir plėtros interesus“. Karinę plėtrą turi skatinti inovacijos. Būtina imtis didesnių pastangų dėl nepriklausomybės mokslo ir technologijų srityse.

Kinijos kariuomenės modernizavimas ir plėtra vyksta augant įtampai su JAV ir Taivanu, tęsiantis incidentams pasienyje su Indija ir ginčams dėl salų ir jūrinių teritorijų Rytų Kinijos ir Pietų Kinijos jūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senuks

Sako jie nekūrybingi technologijose

o

kas uzaugino si /slibina/ jei ne jav globalistai su zydais?...

Morgana

Grobuonis šalis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS