Kinijos URM: ministras Šiaurės Korėjoje susitiko su Kim Jong unu | kl.lt

KINIJOS URM: MINISTRAS ŠIAURĖS KORĖJOJE SUSITIKO SU KIM JONG UNU

Vizito Pchenjane metu Kinijos užsienio reikalų ministras Wangas Yi susitiko su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-unu, ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija.

Wango Yi – aukščiausio rango Kinijos pareigūno, apsilankiusio Šiaurės Korėjoje per daugiau kaip dešimtmetį, – dviejų dienų vizitas surengtas netrukus po istorinio Šiaurės ir Pietų Korėjų susitikimo ir likus vos kelioms savaitėms iki planuojamų Kim Jong-uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo derybų.

Kinijos diplomatijos vadovo ir Šiaurės Korėjos lyderio susitikimas įvyko kitą dieną po derybų su Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministru Ri Yong Ho. Jų metu, be kitų klausimų, buvo aptartas ir Korėjos pusiasalio denuklearizavimo klausimas.

Wangas Yi yra pirmasis nuo 2007 metų Šiaurės Korėjoje besilankantis Kinijos užsienio reikalų ministras. Tai rodo, kad pastaraisiais metais sąjungininkių santykiai išgyveno sudėtingą laikotarpį.

Kinija – vienintelė Šiaurės Korėjos diplomatinė ir ekonominė sąjungininkė – palaikė Jungtinių Tautų (JT) sankcijų Pchenjanui įvedimą dėl režimo branduolinės ir raketų programų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

kinu politika gudri irteisinga nes branduoliniai ginklai sunaikins visus ir ko gero budama seniausia civilizacija gali tureti technikos kuri pazengusi gan toli nes tai buvo ir yra uzdara salis neuzurpavusi kitu saliu neskaitant tibeto su taivaniu kur gyvena ju kilmes tautos.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS