Kinijos užsienio reikalų ministras ragina stabilizuoti santykius su JAV | kl.lt

KINIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS RAGINA STABILIZUOTI SANTYKIUS SU JAV

  • 4

Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas (Čin Gangas) pirmadienį susitiko derybų su JAV ambasadoriumi ir susitikimo metu, pasak Pekino, pareiškė, jog svarbiausias prioritetas yra stabilizuoti santykius tarp dviejų konkuruojančių valstybių.

Qin Gango pokalbis su Nicholasu Burnsu (Nikolasu Bernsu) Pekine buvo vienas aukščiausio lygio susitikimų tarp dviejų šalių nuo tada, kai Vašingtonas vasario pradžioje numušė įtariamą Kinijos šnipinėjimo balioną virš Jungtinių Valstijų teritorijos.

Dėl to incidento JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) atšaukė ilgai lauktą vizitą į Pekiną.

Pasak kinų valstybinės žiniasklaidos, Qin Gangas N. Burnsui pareiškė, jog „svarbiausias prioritetas yra stabilizuoti Kinijos ir JAV santykius, išvengti santykių smukimo spiralės ir užkirsti kelią nepalankiems atsitikimams tarp Kinijos ir Jungtinių Valstijų“.

„Tai pagrindai, dėl kurių turėtų sutarti dvi šalys, ir apatinė riba, kuri turi būti išlaikoma sprendžiant tarpvalstybinių santykių klausimus, ypač dviejų didžiųjų šalių ryšių klausimus.“

Kinijos URM vadovas JAV ambasadoriui sakė, kad dviejų šalių santykiai yra „itin svarbūs“, bet „virtinė klaidingų JAV pusės žodžių ir veiksmų“ pakenkė pažangai, kuri dvišaliuose santykiuose buvo padaryta po pernai lapkritį Balyje įvykusio Kinijos prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) ir JAV lyderio Joe Bideno (Džo Baideno) susitikimo.

Pirmadienį Qin Gangas išvyko į Europą, kur jis susitiks su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) ir jos Prancūzijos kolega Catherine Colonna (Katrin Kolona), o vėliau vyks į Norvegiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

> Kiba

Kiba Tu sprendi, Debile...

Kiba

Čiurkos ką sprendžia

Pakrante

Raudonieji šika į kelnes,be vakarų ir JAV jiems sakęs !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS