Kipras pirma laiko grąžino Rusijai 2,5 mlrd. eurų paskolą | kl.lt

KIPRAS PIRMA LAIKO GRĄŽINO RUSIJAI 2,5 MLRD. EURŲ PASKOLĄ

  • 1

Kipras pirmadienį paskelbė visiškai grąžinęs 2011 metais iš Rusijos paimtą 2,5 mlrd. eurų paskolą – dvejais metais anksčiau nei planuota.

„Neseniai Rusijos suteikta paskola buvo visiškai išmokėta“, – per „Twitter“ parašė finansų ministras Haris Georgiadis (Harris Georgiades) ir pridūrė, kad galutinė suma yra 1,58 mlrd. eurų.

„Kipras dabar gali patogiai finansuoti savo poreikius iš tarptautinių rinkų“, – pažymėjo jis.

2011 metais Kipras susitarė su Maskva dėl paskolos, prasidėjus finansų krizei, apsunkintai šalies bankų glaudžių ryšių su smarkiai prasiskolinusia Graikija.

Po dviejų metų paskola buvo restruktūrizuota, Kiprui užsitikrinus 10 mlrd. eurų finansinės pagalbos paketą iš Europos Sąjungos. Paskolos grąžinimo terminas buvo pratęstas iki 2021 metų, o palūkanos – sumažintos.

Nikosija nusprendė išmokėti paskolą pirma laiko, šiemet sėkmingai išplatinusi obligacijų paketus.

Kipro ekonomika grįžo prie tvaraus augimo po kelis metus trukusio diržų veržimosi. Be to, šalies ekonomiką sustiprino rekordiniai turistų srautai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ne

Ne durni zino kad tie poieriukai atejus laiko ur virs popieriukais o lietuvius europos sajunga perka uz popieriukus o paprasys grazinti jau tkru turtu ir tada bus padetas taskas po karo zydu bankinikai kalbejo kad jus lietuviai jau buvot suvaryti i buteliuka tik hitleris pamaise kamstuka uzkimsti tai dabar niekas nepamaisys to kamstuko uzkimsti ir jis bus uzkimstas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS