Kitą savaitę Rytų Ukrainoje toliau bus atitraukiamos pajėgos | kl.lt

KITĄ SAVAITĘ RYTŲ UKRAINOJE TOLIAU BUS ATITRAUKIAMOS PAJĖGOS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė esąs pasirengęs tolesniam dalinių išvedimui iš teritorijų Donbase. Lapkričio 4-ąją turėtų įvykti demilitarizacija Petrovskės vietovėje Donecko regione, pareiškė jis ketvirtadienį Kijeve lankantis NATO generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui.

Prieš tai konflikto šalys – ir kariuomenė, ir prorusiški separatistai – jau pradėjo tolesnį pajėgų atitraukimą Zolotėje Luhansko srityje.

Nuo 2014 metų trunkančiame Ukrainos konflikte šalies rytuose prorusiški kovotojai kaunasi su Ukrainos vyriausybiniais daliniais. Konfliktas jau pražudė beveik 13 tūkst. žmonių.

J. Stoltenbergas tuo tarpu pareikalavo, kad iš Rytų Ukrainos pasitrauktų Rusijos daliniai ir karinė technika. „Rusija privalo nutraukti savo paramą Donbase“, – pabrėžė jis.

NATO buvusiai sovietiniai respublikai ir toliau pažadėjo „praktinę pagalbą“. Tai apima ir ukrainiečių karių apmokymus. V. Zelenskis savo ruožtu akcentavo, kad Ukraina siekia narystės NATO.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Robis

Slava Ukraine ,smert vrogam.

Akivaizdu kad

Kijevo banditai ir žudikai kapituliuoja. Bandera kaput

Anonimas

kur tikslas yra savo šalies pozicijos žemiu tikros ukrainiečiu kur per visus šimtus metu esa priklause ukrainai o dabar aš išvesiu savo kariškius iš okupoto donecko, krašto, kur ten stovi kariaunos rusijos okupanto ir fokusistu, susuktomis galvomis ir su smegenu, gribeliu apsetomis, gerai žino kad ne tu ponu žemes buvo ir bus toliau kokie separatistai ten tvarka daro, iki kiek pasidavė, ponas zelenskis, kovok už savo žemiu kiekviena centimetra, ir kas diena imk po metra iš tu neprašytu atėjusiu ten tvarka daryti, kovok, ir kentėk nenusileisk, niekam, juk tu esi dabar išrinktas taip kovok,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS