Knyga: visuomenė nebuvo informuota apie pirmąjį teigiamą D. Trumpo COVID-19 testą | kl.lt

KNYGA: VISUOMENĖ NEBUVO INFORMUOTA APIE PIRMĄJĮ TEIGIAMĄ D. TRUMPO COVID-19 TESTĄ

Buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui, anot naujos knygos, koronavirusas buvo nustatytas likus trims dienoms iki pirmųjų rinkimų kampanijos debatų su varžovu Joe Bidenu – tai yra beveik savaite anksčiau nei oficialiai paskelbta apie jo susirgimą. D. Trumpas apie teigiamą testo rezultatą buvo informuotas 2020 metų rugsėjo 26-ąją, kai skrido prezidentiniu lėktuvu, netrukus pasirodysiančioje knygoje, anot britų dienraščio „The Guardian“, rašo tuometinis D. Trumpo štabo vadovas Markas Meadowsas.

Antras testas parodė neigiamą rezultatą. D. Trumpas tai traktavo kaip „visišką leidimą tęsti darbus, lyg nieko nebūtų atsitikę“, rašoma knygoje. Tas „nieko“ galėjo sulaikyti tuometį prezidentą nuo TV debatų su J. Bidenu, vykusių Klivlende po trijų dienų. 2020-ųjų rugsėjo 29 dieną vykę debatai buvo tikras drabstymasis purvais, nes D. Trumpas nuolat pertraukinėjo J. Bideną.

Po kelių dienų D. Trumpo testas vėl buvo teigiamas. Jis apie tai informavo tviteryje naktį į spalio 2-ąją ir netrukus buvo nuskraidintas į ligoninę, kur kelias dienas gydėsi.

Visuomenė apie pirmąjį teigiamą rugsėjo 26 dienos testą nesužinojo. „Nenorėjau gąsdinti visuomenės, nes nebuvo pagrindo nerimauti – atlikus naują, tikslesnį testą, jau buvo galima pranešti“, – knygoje rašo M. Meadowsas.

D. Trumpas tai trečiadienį paneigė. „Istorija apie tai, kad aš prieš pirmuosius debatus ar per juos sirgau COVID-19, yra melagiena, – pareiškė jis. – Faktas yra tai, jog testas parodė, kad prieš debatus nesirgau COVID-19“.

D. Trumpas ne kartą buvo griežtai kritikuojamas dėl savo požiūrio į pandemiją. Kritikai kaltina jį ilgą laiką menkinus virusą ir trukdžius efektyviai kovai su pandemija.

JAV koronavirusas iki šiol pražudė per 780 000 žmonių – daugiausiai pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS