Krašto apsaugos ministras: Jungtinės Karalystės vaidmuo Europos saugumui – nepakeičiamas | kl.lt

KRAŠTO APSAUGOS MINISTRAS: JUNGTINĖS KARALYSTĖS VAIDMUO EUROPOS SAUGUMUI – NEPAKEIČIAMAS

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį dalyvavo nuotoliniame Jungtinių ekspedicinių pajėgų gynybos ministrų susitikime.

Jame Jungtinės Karalystės valstybės sekretorius gynybai Benas Wallace'as trumpai pristatė neseniai JK išleistą strateginį dokumentą „Integruota apžvalga“ (angl. Integrated Review), taip pat ministrai išklausė pranešimą apie situaciją Ukrainoje. Pirmąkart susitikime dalyvavo ir naujai prie Jungtinių ekspedicinių pajėgų prisijungusi Islandija.

„Jungtinės Karalystės vaidmuo Europos saugumui – nepakeičiamas, todėl ypatingai vertiname Jungtines ekspedicines pajėgas kaip itin svarbų atgrasymo ir gynybos įrankį regione“, – susitikime sakė ministras A. Anušauskas. Jis, kaip teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime, taip pat pabrėžė Jungtinių ekspedicinių pajėgų pratybų svarbą ir jų reguliarumo užtikrinimą.

Pasak ministro, JK įsipareigojimas NATO, Baltijos jūroje ir Šiaurės Atlante yra kritiškai svarbus. Jungtinės Karalystės Karališkųjų jūrų pajėgų didinimas Šiaurės Atlante yra reikšmingas NATO pastiprinimui, o tai, kad JK didina gynybos biudžetą, yra teigiamas signalas visam regionui.

Šį mėnesį Islandija tapo 10-ąja Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų šalimi partnere. Šią Šiaurės Europos šalių koaliciją, kurią dabar sudaro Jungtinė Karalystė, Danija, Estija, Latvija, Lietuva, Nyderlandai, Norvegija, Suomija ir Švedija, vienija pagarba demokratijai, žmogaus teisei ir įstatymų viršenybei, siekis išsaugoti Europos saugumą.

Šios aukštos parengties greitojo reagavimo pajėgos gali būti pasitelktos reaguoti į krizines situacijas Europoje ir už jos ribų, taip pat ir Baltijos regione, pažymi Krašto apsaugos ministerija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

juk ta ru tai blogio imperija,tikri laukiniai grobuonys

Blogai

kai žmogui net klozeto dangtį pakėlus,matosi priešas

Idomu

Kaip ten, maskvoje, oras?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS