Rusijos propagandistas grasina dar vienu karu | kl.lt

RUSIJOS PROPAGANDISTAS GRASINA DAR VIENU KARU

  • 0

Laidoje, kurioje aptariamos Rusijos aktualijos, buvęs rytų Ukrainos separatistų vadas Igoris Strelkovas-Gilkinas grasino nauju karu, šįkart – dėl Kazachstano.

„Dabar Rusijai teks labai rimtai pakovoti dėl Kazachstano. Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis šitas karas, toliau laukia kova dėl Kazachstano. Jei Rusijos Federacija išliks, jei ji tame kare laimės. Jei nelaimėsime, mes visiškai nieko nebeturėsime.

Nedaug man teko dirbti šiame regione tarnybiniais reikalais, tačiau labai įdėmiai seku procesus, kurie šiuo metu ten vyksta. Jie yra išskirtinai neigiami.

Jeigu Kazachstane neįgysime visiškai lojalios valdžios Rusijai, rizikuojame, kad ten atsiras dar vienas frontas“, – tikino I. Strelkovas-Gilkinas.

Tokiais grasinimais Kazachstanui svaidomasi jau ne pirmą kartą. Panašiai buvo kalbėta bene prieš keturis mėnesius. Tuomet I. Strelkovas-Gilkinas tikino, kad Kazachstane auga rusofobija ir greitai ši šalis gali tapti Rusijos priešu.

„Kazachstanas simbolizuoja dar vieną frontą Rusijai. Jis gali prasidėti bet kada. Tiesa, Kazachstanas tiesiogiai nepuls Rusijos Federacijos, bent jau tol, kol nėra pilnai susivienijęs ir stiprus kaip valstybė.

Jeigu Kazachstane neįgysime visiškai lojalios valdžios Rusijai, rizikuojame, kad ten atsiras dar vienas frontas.

Tačiau Kazachstane kilę prieštaravimai, prasidėję prieš metus, niekur nedingo. Ši šalis aiškiai manevruoja link priešų ir oponentų. Kitais metais, spėju, kad Kazachstanas taps tiesioginiu Rusijos Federacijos priešu.

Neprižadu, kad tarp Rusijos ir Kazachstano sienos neatsivers karinis frontas. Neatmetu tokios galimybės. Bet kokiu atveju, Kazachstane smarkiai auga rusofobija, per 2023 metus ši banga tik augs.

Tai dar labiau eskaluos ir taip įtemptus santykius tarp Rusijos Federacijos ir Kazachstano“, – dar 2022 m. gruodį teigė I. Strelkovas-Gilkinas.

Gairės: kazachstanas, Rusija, karas Ukrainoje, rusofobija, Igoris Strelkovas Girkinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS