Kremliui artimas Ukrainos oligarchas V. Medvedčukas pabėgo iš namų arešto ar buvo evakuotas? | kl.lt

KREMLIUI ARTIMAS UKRAINOS OLIGARCHAS V. MEDVEDČUKAS PABĖGO IŠ NAMŲ AREŠTO AR BUVO EVAKUOTAS?

Kremliui artimas Ukrainos oligarchas ir Aukščiausiosios Rados deputatas Viktoras Medvedčukas buvo evakuotas į saugią vietą Kijeve dėl jo gyvybei kilusio pavojaus, sekmadienį pareiškė jo gynybos komanda.

„Viktoras Medvedčiukas dėl iškilusio realaus pavojaus jo gyvybei ir būtinybės užtikrinti jo apsaugą buvo evakuotas į saugią vietą Kijeve, kur jis toliau vykdo teismo jam pavestus procesinius įsipareigojimus“, – politiko „Telegram“ kanale cituojama advokatė Larisa Čeredničenko.

Pasak gynybos, „dar ketvirtadienį politiko asmens apsaugos vadovas įspėjo [specialiąsias tarnybas] apie grasinimus, kurių jis sulaukė iš radikalių nacionalistinių grupuočių“.

Viktoras Medvedčukas/Scanpix nuotr.

„Gynyba turi medžiagos apie realią grėsmę Viktoro Medvedčiuko gyvybei ir sveikatai, kuri bus pateikta teismui ir tyrėjams pagal galiojančius teisės aktus“, – teigiama pareiškime.

Anksčiau sekmadienį vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka pranešė, kad V. Medvedčukas pabėgo iš namų arešto vietos.

„Patikrinau. Patvirtinu“, – A. Heraščenka nurodė savo „Telegram“ kanale, komentuodamas pranešimus apie V. Medvedčuko pabėgimą, tęsiantis Rusijos pajėgų didelio masto invazijai į Ukrainą.

Partijos „Opozicijos platforma – už gyvybę“ frakcijos narys V. Medvedčukas įtariamas valstybės išdavimu.

67 metų verslo magnatas V. Medvedčukas, laikantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną vienu iš savo draugų, Ukrainoje vertinamas itin prieštaringai dėl savo ryšių su Maskva.

V. Medvedčukas yra vienas turtingiausių žmonių Ukrainoje: žurnalas „Forbes“ jo turtą vertina 620 mln. JAV dolerių. Parlamentaras yra sakęs, kad V. Putinas yra jo jauniausios dukters Darjos krikštatėvis.

Gegužės viduryje Ukrainos prokurorai pranešė, kad V. Medvedčukas ir kitas partijos „Opozicijos platforma – už gyvybę“ frakcijos narys Tarasas Kozakas „įtariami valstybės išdavimu ir bandymais grobstyti nacionalinius išteklius Ukrainos Kryme“, kurį 2014 metais aneksavo Maskva.

V. Medvedčukas tvirtina, kad jam kaltinimai pareikšti už jo poziciją ir yra politiškai motyvuoti.

Generalinė prokurorė gegužės mėnesį sakė, kad V. Medvedčukas 2015 metais planavo pradėti išgauti gamtos išteklius prie Juodosios jūros pakrantės, priklausančios Ukrainai ir po Krymo aneksijos monopolizuotos Rusijos.

Jis taip pat įtariamas 2020 metais perdavęs Rusijai informacijos apie slaptą Ukrainos karinį dalinį.

GALERIJA

  • Kremliui artimas Ukrainos oligarchas V. Medvedčukas pabėgo iš namų arešto ar buvo evakuotas?
Scanpix nuotr.
Gairės: Raimondas Čiuplys, karas Ukrainoje, Kremlius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS