Kremlius gina saugumo pajėgų veiksmus prieš protestuotojus: buvo daug chuliganų ir provokatorių | kl.lt

KREMLIUS GINA SAUGUMO PAJĖGŲ VEIKSMUS PRIEŠ PROTESTUOTOJUS: BUVO DAUG CHULIGANŲ IR PROVOKATORIŲ

Po naujų masinių demonstracijų Rusijoje, per kurias buvo sulaikyta tūkstančiai žmonių, Kremlius gina saugumo pajėgų veiksmus.

„Žinoma, kad policija turi imtis priemonių prieš šių neteisėtų mitingų dalyvius“, – pirmadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. Tarp jų esą buvo „gana daug“ chuliganų ir provokatorių, kurie „daugiau ar mažiau elgėsi agresyviai“.

Su tokiais žmonėmis negali būti dialogo, kalbėjo D. Peskovas. Tokiu atveju būtina „visiškai griežtai“ taikyti įstatymą.

Per visuotinius protestus Rusijoje, per kuriuos buvo reikalaujama paleisti Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną, sekmadienį, aktyvistų duomenimis, buvo sulaikyta daugiau kaip 5 100 žmonių. Tarp jų buvo opozicionieriaus žmona Julia Navalnaja, kuriai pirmadienį skirta 20 000 rublių (219 eurų) bauda.

Žmogaus teisių aktyvistai kritikavo „neproporcingai brutalius“ saugumo pajėgų veiksmus prieš demonstrantus. Policininkai naudojo elektrošokus ir kišo demonstrantus į policijos autobusus. Portalo „Ovd-Info“ duomenimis, buvo sulaikyta per 90 žurnalistų.

Masinės demonstracijos Rusijoje

Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

DIEDUKAS

to taigi.DUODA BANANŲ UŽ AGRESYVIUS VEIKSMUS,EILINĮ CHULIGANIZMĄ,KURI KELIA MALALIETKOS.jUK JŲ SMEGENYSE,PRISIŽIŪRĖJUS VAKARŲ,NORISI PASIAUSTI,O KODĖL JIEMS VISVIEN.LIETUVOJE BUVO TIKRAI TAIKUS PROTESTŲ SAMBŪRIS,DEJA LEGALUS,O KELI CHULIGANAI PADAUŽĖ LANGUS.LIETUVIŠKA POLICIJA GAVO ĮSAKYMĄ ŠAUDYT,KUR BUVO SMARKIAI SUŽALOTI NIEKO NEKALTI PAGYVENĘ ŽMONĖS.

taigi

Visai kaip kažkada Vilniuje.

Birutė

Tik taip su savo liaudimi moka elgtis putino, prigožino, peskovo banditai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS