Kremlius giria „atvirus ir sąžiningus“ parlamento rinkimus | kl.lt

KREMLIUS GIRIA „ATVIRUS IR SĄŽININGUS“ PARLAMENTO RINKIMUS

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad praėjusį savaitgalį vykę Rusijos parlamento rinkimai buvo atviri, konkurencingi ir sąžiningi, opozicijai tvirtinant, kad balsavimas buvo suklastotas.

„Rinkimų konkurencingumas, atvirumas ir sąžiningumas buvo ir yra svarbiausias dalykas prezidentui“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis pripažino, kad Komunistų partija, už kurią daugelis rusų balsavo siekdami išreikšti nepasitenkinimą valdžia, per šiuos rinkimus pagerino savo rezultatą. Anot D. Peskovo, tai liudija šalies rinkimų sistemos konkurencingumą. 

Tačiau jis pridūrė: „Tuo pat metu matome, kad [valdančioji partija] „Vieningoji Rusija“ yra pagrindinis rinkėjų pasirinkimas.“

„Partijos uždavinys buvo patvirtinti savo vadovavimą; šis uždavinys neabejotinai buvo įgyvendintas“, – kalbėjo D. Peskovas.

Duomenys, gauti suskaičiavus 95 proc. balsų, rodo, kad „Vieningoji Rusija“ tvirtai pirmauja su 49,6 proc. balsų. Antroje vietoje lieka komunistai su 19,2 proc. balsų.

Per ankstesnius Valstybės Dūmos rinkimus 2016 metais valdančioji partija surinko 54,2 proc. balsų, komunistai – 13,3 procento.  

Kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygiai sako, kad balsai buvo masiškai klastojami, atkreipdami dėmesį į nuolatinius vėlavimus skelbiant elektroninio balsavimo rezultatus liberalioje ir opozicijai palankioje Maskvoje.

D. Peskovas sakė negalintis komentuoti elektroninio balsavimo ir paragino visus klausimus užduoti Centrinei rinkimų komisijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmasis

Putino "padlyza"!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS