Kremlius: Rusija laiko NATO grėsme | kl.lt

KREMLIUS: RUSIJA LAIKO NATO GRĖSME

  • 0

Rusija laiko NATO grėsme ir imasi priemonių jai spręsti, trečiadienį pareiškė Kremlius, paklaustas apie Aljanso pradėtas didelio masto karines pratybas.

Vakarų karinis aljansas yra sakęs, kad kelis mėnesius truksiančiose pratybose „Steadfast Defender 24“, skirtose išbandyti savo gynybą Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, dalyvaus maždaug 90 tūkst. karių. Pratybos yra didžiausios nuo 1988-aisiais – Šaltojo karo metu – vykusių „Reforger“ pratybų.

„Žinoma, tai grėsmė mums, mes taip vertiname ir dėl to nuolat imamės atitinkamų priemonių“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Aljansas kelis dešimtmečius nepaliaujamai stumia savo karinę infrastruktūrą mūsų sienų link“, – sakė jis, reporterių paklaustas apie pratybas.

Per praėjusią savaitę pradėtas „Steadfast Defender 24“ bus imituojamas NATO atsakas į tokio varžovo kaip Rusija puolimą; pratybose dalyvaus apie 50 karo laivų.

Pratybas sudarys keletas mažesnių atskirų pratybų; jos vyks nuo Šiaurės Amerikos iki NATO rytinio sparno, netoli Rusijos sienos.

Gairės: Rusija, laiko NATO grėsme, nato pratybos, karas Ukrainoje, Dmitrijus Peskovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS