Kremlius: S. Lavrovo ir A. Blinkeno derybos buvo „teigiamos“, bet dialogas nebus paprastas | kl.lt

KREMLIUS: S. LAVROVO IR A. BLINKENO DERYBOS BUVO „TEIGIAMOS“, BET DIALOGAS NEBUS PAPRASTAS

Kremlius teigiamai įvertino Reikjavike įvykusių Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) derybų rezultatus, nors tolesnis abiejų šalių dialogas nebus lengvas, ketvirtadienį pareiškė rusų prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Be abejo, tai yra teigiamas signalas. Be to, kaip sakė Lavrovas, pokalbis buvo konstruktyvus. Tai irgi yra įvykis, kuris nusipelnė teigiamo įvertinimo. Tačiau akivaizdu, kad šis procesas nebus lengvas. Iš tiesų susikaupė daugybė problemų“, – sakė D. Peskovas.

Jis pridūrė, jog Rusijos diplomatijos vadovas „nedelsdamas praneša prezidentui [Vladimirui Putinui] apie visus kontaktus“, o šiuo atveju atsiskaitė ir apie susitikimą Islandijos sostinėje.

Pasak D. Peskovo, šios derybos padės įvertinti galimybę surengti Rusijos ir JAV prezidentų susitikimą.

„Išvakarėse Reikjavike įvykusios Rusijos ministro ir valstybės sekretoriaus derybos tikrai padės dėl analizės, kuri dabar atliekama Maskvoje abiejų prezidentų susitikimo klausimu“, – sakė Kremliaus atstovas.

„Bus analizuojami Lavrovo kontaktų su Blinkenu rezultatai, o tada [Rusijos] prezidentas priims sprendimą“, – pažymėjo D. Peskovas.

Be to, Kremlius „teigiamai“ įvertino pareiškimus, kad Vašingtonas yra suinteresuotas įšaldyti sankcijas statomam Rusijos dujotiekiui iki Vokietijos „Nord Stream 2“, pažymėjo D. Peskovas, kai žurnalistai jo paprašė, pakomentuoti šiuos pareiškimus Reikjaviko derybų kontekstu.

Trečiadienį JAV Valstybės departamentas paskelbė atsisakęs sankcijų šio projekto vystymo bendrovei „Nord Stream 2 AG“, tačiau pabrėžė, kad Vašingtonas ir toliau trukdys įgyvendinti iniciatyvą.

Gairės: Rusija, JAV, derybos
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aaa

ir ka jie pasprende? smagu pasiplepeti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS