Kremlius sako atidžiai stebintis įtemptą padėtį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje | kl.lt

KREMLIUS SAKO ATIDŽIAI STEBINTIS ĮTEMPTĄ PADĖTĮ LENKIJOS IR BALTARUSIJOS PASIENYJE

Kremlius antradienį pareiškė, kad padėtį prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos laiko keliančia susirūpinimą ir atidžiai ją stebi.

„Žinoma, padėtis įtempta, neramu. Dėl to visos susijusios šalys turi elgtis labai atsakingai“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. 

Tai jis pareiškė atsakydamas į klausimą, kaip Kremlius vertina dėl migracijos krizės pastarosiomis dienomis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje susiklosčiusią padėtį. 

„Labai atidžiai tai stebime“, – sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas.

Anot jo, susiklosčius tokiai padėčiai „svarbiausias dalykas, visgi, yra didelio skaičiaus žmonių, susitelkusių pasienyje, reikalaujančių leidimo kirsti sieną, prašančių prieglobsčio Lenkijoje, gyvybė ir sveikata“.  

Padėtis regione komplikavosi pirmadienį, kai prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos susirinko keli tūkstančiai migrantų, norinčių patekti į Europos Sąjungos teritoriją. Ten sutelktoms Lenkijos saugumo pajėgoms pavyko atremti migrantų mėginimą masiškai prasiveržti per pasienio užtvaras. Lenkų pareigūnai šiuos įvykius pavadino sudėtingiausiu migracijos krizės etapu.

ES kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas savo ruožtu pareiškė, kad krizę išprovokavo ankstesnė Vakarų šalių politika Vidurinių Rytų valstybių atžvilgiu, ir pridūrė, kad ją sprendžiant privalu laikytis tarptautinių įstatymų.

„Manau, kad sprendžiant šias problemas būtina visiškai laikytis tarptautinės humanitarinės teisės ir, žinoma, neužmiršti, kaip pas mus sakoma, iš kur kojos auga“, – per spaudos konferenciją sakė rusų diplomatijos vadovas.

„Ir kojos auga iš politikos, kurią Vakarų šalys, įskaitant NATO ir Europos Sąjungos šalis, daug metų vykdė Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos atžvilgiu, mėginamos primesti jiems geresnį gyvenimą pagal Vakarų pavyzdžius, demokratiją – kaip ją suprato Vakarai“, – kalbėjo S. Lavrovas.

„Todėl pagrindinė atsakomybė už migrantų krizės sureguliavimą dabar tenka tiems, kas sukūrė sąlygas šiai krizei išsivystyti“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

kodel putka negaletu tu valkatu isileist sibiran juk ten jau pilna lageriu butu pigios darbo jegos juk amerikonai negrus vezesi patys o cia patys siulosi tai nereikejo su merkel abbalamutyt doiciu o uzsilikusi hebra ruosia vieta kolegoms tai tie ir verziasi per visa eurodurnyna isprnotejusio akim nes salcio nepakencia o putka fafaikiu tai nedave dar nepasiuvo nes rusyne medvilne neauga o ji nepigi kaip prie sovi/etu ======

Lietuvos piliečio nuomonė.

Kremliau čia ir jūsų ranka prikišta. Ir greičiau sustabdykite žmonių terorą. Atsakomybė tenka ir jums .Sienas saugome ir saugosime. Ne jums mums nurodinėti. Pasiimkite juos sau tuos migrantus.

Žilvinas Ručys

stebintys ir kordinuojantys . Labai puiki informacija apie reagavimą . Taip put in ass daro ir su lėktuvais .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS