Kremlius sako sveikinantis bet kokias Ukrainos taikos pastangas jo sąlygomis | kl.lt

KREMLIUS SAKO SVEIKINANTIS BET KOKIAS UKRAINOS TAIKOS PASTANGAS JO SĄLYGOMIS

  • 0

Kremlius ketvirtadienį pareiškė sveikinantis bet kokius bandymus užbaigti konfliktą Ukrainoje Maskvos diktuojamomis sąlygomis.

Pareiškimas pasirodė kitą dieną po Kinijos ir Ukrainos lyderių pokalbio telefonu – pirmo nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios prieš daugiau kaip metus.

„Mes pasirengę sveikinti viską, kas gali priartinti konflikto Ukrainoje pabaigą ir Rusijos tikslų pasiekimą“, – reporteriams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Kalbant apie patį bendravimo faktą, tai yra suverenus šių šalių reikalas“, – teigė D. Peskovas.

Jis taip pat sakė, kad artimiausiu metu neplanuojama jokių naujų Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) kontaktų.

Pranešama, kad trečiadienį vykusioje vienos valandos trukmės Kinijos ir Ukrainos vadovų diskusijoje Xi Jinpingas pasisakė už taikos derybas.

Kovą Xi Jinpingas atvyko į Maskvą į aukščiausiojo lygio susitikimą su V. Putinu ir abu lyderiai susitarė stiprinti partnerystę.

Kyjivas laikosi pozicijos, kad jis nedalyvaus jokiose taikos derybose, kol pernai vasarį plataus masto invaziją pradėjusi Rusija nepasitrauks iš visos Ukrainos teritorijos.

Gairės: karas Ukrainoje, taika, derybos, Kremlius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS