Kremlius sveikina prezidento A. Vučičiaus partijos pergalę per rinkimus Serbijoje | kl.lt

KREMLIUS SVEIKINA PREZIDENTO A. VUČIČIAUS PARTIJOS PERGALĘ PER RINKIMUS SERBIJOJE

Pirmadienį Kremlius pasveikino Serbijos lyderio Aleksandaro Vučičiaus partijos pergalę per parlamento rinkimus šioje Balkanų šalyje, palaikančioje draugiškus santykius su Maskva.

„Mes sveikiname šį pono A. Vučičiaus laimėjimą“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, jog Maskva tikisi, kad balsavimo rezultatai paskatins „dar stipresnę abiejų šalių draugystę“.

Serbiją ir Rusiją sieja glaudūs istoriniai ryšiai, Belgradas nepalaiko tarptautinių sankcijų Maskvai, įvestų dėl jos puolimo Ukrainoje. A. Vučičius sekmadienį sakė, kad jo vadovaujama Serbijos pažangos partija (SNS) laimėjo rinkimus, bet oficialių rezultatų tikimasi tik vėlai pirmadienį.

D. Peskovas vadino Serbiją „broliška“ šalimi.

Nemažai Serbijos gyventojų palaiko plataus masto Maskvos karinę kampaniją Ukrainoje ir laikosi tokio paties kaip Rusijos priešiško požiūrio į Kyjivą remiantį JAV vadovaujamą NATO karinį aljansą. Kartu Belgradas tapo ir Maskvos puolimą kritikuojančių rusų prieglobsčiu, nes tarp abiejų šalių vis dar skraido lėktuvai, kai tuo metu skrydžiai iš Rusijos į beveik visą Europą yra nutraukti.

Vis dėlto Serbija pasmerkė Rusijos agresiją Jungtinėse Tautose, o jos parama vertinama prieštaringai. 

Lapkritį atsistatydino Serbijos žvalgybos vadovas Aleksandaras Vulinas, lankęsis Rusijoje po invazijos pradžios ir tvirtinęs, jog Belgradui daromas tarptautinis spaudimas.

Serbija beveik visiškai priklausoma nuo Rusijos dujų. Opozicija skundėsi nesąžiningu žaidimu per parlamento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikrai

labai gerai kad laimėjo A.VUČIČIAUS partija, jis gerai kad bendrauja su RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU šaunuolis ir pagarba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS