Kremlius: V. Putinas ir Kim Jong Unas vienas kitam padovanojo šautuvus | kl.lt

KREMLIUS: V. PUTINAS IR KIM JONG UNAS VIENAS KITAM PADOVANOJO ŠAUTUVUS

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) per susitikimą Rusijos Tolimuosiuose Rytuose vienas kitam padovanojo šautuvus, ketvirtadienį pranešė Kremlius.

V. Putinas siekė stiprinti sąjungas su kitais griežtosios linijos lyderiais, kuriuos Vakarai atstūmė, ir susitiko su Kim Jong Unu. Prieš šį susitikimą sklandė spėlionės, kad jie gali susitarti dėl ginklų tiekimo.

V. Putinas „padovanojo [Kim Jong Unui] aukščiausios kokybės mūsų gamybos šautuvą. Savo ruožtu jis taip pat gavo Šiaurės Korėjoje pagamintą šautuvą“, žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad V. Putinas taip pat padovanojo Kim Jong Unui „pirštinę iš kosminio skafandro, kuris kelis kartus pabuvojo kosmose“.

Kremlius ketvirtadienį taip pat patvirtino, kad Kim Jong Uno vizitas Rusijoje truks dar kelias dienas.

„Vizitas tęsis dar kelias dienas“, – sakė Kremliaus atstovas D. Peskovas.

Jis sakė, kad Kim Jong Unas pakvietė V. Putiną apsilankyti Šiaurės Korėjoje, o šis kvietimą priėmė.

Kim Jong Unas, kuris retai išvyksta iš savo šalies ir nekeliavo nuo COVID-19 pandemijos pradžios, trečiadienį surengė derybas su V. Putinu.

Draugiškus ryšius šie lyderiai demonstruoja tuo metu, kai Rusija dėl savo plataus masto puolimo Ukrainoje susiduria su Vakarų ir kai kurių savo tradicinių partnerių izoliacija.

JAV pareigūnai ir ekspertai teigė, kad Rusija yra suinteresuota įsigyti Šiaurės Korėjos amunicijos, kurią galėtų naudoti Ukrainoje, o Baltieji rūmai įspėjo, kad toks žingsnis turėtų pasekmių.

Gairės: Kim Jong Unas, Vladimiras Putinas, susitikimas, padovanojo šautuvus, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS