Kroatija pasirašė sutartį su JAV dėl 8 sraigtasparnių „Blackhawk“ | kl.lt

KROATIJA PASIRAŠĖ SUTARTĮ SU JAV DĖL 8 SRAIGTASPARNIŲ „BLACKHAWK“

  • 1

Kroatija trečiadienį pasirašė sutartį su Jungtinėmis Valstijomis dėl aštuonių karinių sraigtasparnių „Blackhawk“, pranešė kroatų naujienų agentūra „Hina“, Balkanų šalims siekiant sustiprinti savo kariuomenes po to, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą.

Kroatija, kuri yra NATO narė nuo 2009-ųjų, padovanojo Ukrainai dalį savo arsenalo, įskaitant sovietinių laikų sraigtasparnius.

„Tai didelis ir svarbus momentas ginkluotosioms pajėgoms ir visai Kroatijai, taip pat partnerystės ir puikaus bendradarbiavimo su Jungtinėmis Valstijomis patvirtinimas“, – sakė gynybos ministras Ivanas Anušičius.

Aštuoni sraigtasparniai „Blackhawk“ bus pristatyti 2028 metais, pranešė žiniasklaida.

2021 metais Kroatija su Prancūzija sutarė dėl 12 naudotų „Rafale“ naikintuvų pristatymo – tai buvo didžiausias Zagrebo ginkluotės užsakymas nuo XX amžiaus 10-e dešimtmetyje vykusio nepriklausomybės karo.

Sutartis dėl sraigtasparnių buvo sudaryta po panašaus Albanijos ir Vašingtono susitarimo, pagal kurį Tirana sausį gavo du sraigtasparnius „Blackhawk“.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Albanijos sostinėje Tiranoje surengė derybas su keliais Balkanų šalių vadovais.

Jis prašė didesnės paramos, kad padėtų atremti invaziją tęsiančias Rusijos pajėgas, ir taip pat aptarė galimą bendradarbiavimą gynybos srityje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

turejo pasirasyt nes kt atveju bidnatas padarytu kaip su pietu slavais nes jie erzina hazarus /sionystus zp

SUSIJUSIOS NAUJIENOS