KSSO: padėtis Baltarusijoje nereikalauja išorinio įsikišimo | kl.lt

KSSO: PADĖTIS BALTARUSIJOJE NEREIKALAUJA IŠORINIO ĮSIKIŠIMO

Maskvos vadovaujama Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO) laikosi nuomonės, kad neramumai, krečiantys Baltarusiją nuo rugpjūtį įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų, yra šalies vidaus reikalas, nereikalaujantis išorinio įsikišimo, ketvirtadienį žurnalistams sakė šio bloko generalinis sekretorius Stanislavas Zasis.

„Laikome tai vien Baltarusijos Respublikos vidaus reikalu ir manome, kad ji pati gali su tuo susitvarkyti be išorinio įsikišimo“, – žurnalistams sakė S. Zasis.

Baltarusijoje tebesitęsia audringi masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Vis dėlto KSSO vadovas pridūrė, kad organizacija pasiruošusi suteikti Baltarusijai visą reikalingą pagalbą.

„Atsakant į didėjantį NATO šalių aktyvumą prie mūsų bloko vakarinių sienų, buvo imtasi atitinkamų priemonių, taip pat pratybų pagrindu. Buvo pasiruošta prireikus imtis ir kitokių veiksmų. To neprireikė“, – kalbėjo S. Zasis.

„Didelės reakcijos nereikia“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

juk iki siol ramiai gyveno bet oligarchai pasamde nepatenkintus kad galetu patys uzgrobt zeme su visais zmonemis kuriu milijonai kurie normaliai dirbo ;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS