Kyjivas: įtampa aplink Zaporižios AE mažėja | kl.lt

KYJIVAS: ĮTAMPA APLINK ZAPORIŽIOS AE MAŽĖJA

  • 5

Ukraina ketvirtadienį pareiškė, kad įtampa aplink Maskvos okupuotą Zaporižios atominę elektrinę mažėja po to, kai Kyjivas ir Maskva šią savaitę apkaltino viena kitą rengiant provokacijas šioje jėgainėje.

„Įtampa pamažu mažėja“, – sakė kariuomenės atstovė žiniasklaidai Natalija Humeniuk, pridūrusi, kad tai yra dėl didelio Kyjivo kariuomenės darbo ir diplomatinių pastangų „su mūsų užsienio partneriais, kurie daro spaudimą“ Rusijai.

Nuogąstavimai dėl didžiausios Europoje elektrinės saugumo išliko per visą Rusijos invazijos laikotarpį.

Kyjivas anksčiau šią savaitę sakė, kad Maskva planuoja pavojingas provokacijas jėgainėje.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos pajėgos elektrinėje įrengė į sprogmenis panašius daiktus, ir perspėjo savo kolegą Prancūzijoje Emmanuelį Macroną (Emaniueli Makroną) dėl padėties.

Maskva yra apkaltinusi Kyjivą planuojant sabotažą ir smūgius Rusijos kontroliuojamoje elektrinėje.

Trečiadienį Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) paragino suteikti papildomą prieigą prie objekto, kad būtų patvirtinta, jog objekte nėra minų ar sprogmenų.

Gairės: Zaporižios atominė elektrinė, įtampa mažėja, Zaporižia, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

išvada

Ukropai gavo barti ir buvo aiškiai pasakyta, jei kas atsitiks elektrinei jokių milijardų daugiau negaus - vogti nebus ko.

Itampa

mazeja didejant varzai!

europa apsimyzo ir zelenskiuj uzdraude provokacijas

zaparozes AE, todel ir mazeja ytampa .... zelenskis grasina ,kad susprogdins AE jei amerikonai ir europa nustos finansuot ir tiek ginklus ukrainai--visa kalte versdamas rusams kurie jau pusantru metu sedi toj zaporozes AE ir saugo nuo banderu raketu smugiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS