L. Austinas: JAV ir toliau tieks ginklus Izraeliui | kl.lt

L. AUSTINAS: JAV IR TOLIAU TIEKS GINKLUS IZRAELIUI

  • 10

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos tieks daugiau ginklų ir šaudmenų Izraeliui, ir įspėjo Iraną liautis rėmus husių sukilėlius, kurie puola laivus Raudonojoje jūroje.

„Mes ir toliau teiksime Izraeliui įrangą, kurios jums reikia savo šaliai ginti (...) įskaitant svarbiausius šaudmenis, taktines transporto priemones ir oro gynybos sistemas“, – sakė JAV gynybos sekretorius, teigiama Izraelio premjero kanceliarijos pranešime.

„Raudonojoje jūroje vadovaujame tarptautinei jūrinei operatyvinei grupei, kad būtų užtikrintas pagrindinis laivybos laisvės principas. Irano parama husių išpuoliams prieš komercinius laivus turi liautis“, – pridūrė jis.

L. Austinas pirmadienį lankydamasis Izraelyje taip pat paragino suteikti daugiau pagalbos apgultame Gazos Ruože perkeltiems žmonėms.

„Turime suteikti daugiau humanitarinės pagalbos beveik dviem milijonams perkeltų Gazos Ruožo gyventojų ir geriau ją paskirstyti“, – Izraelio ministro pirmininko tarnybos pranešime cituojamas JAV gynybos sekretorius.

Jis taip pat paragino Irano remiamą judėjimą „Hezbollah“ vengti provokuoti platesnio masto konfliktą Izraelio ir Libano pasienyje, kur prasidėjus žydų valstybės karui su „Hamas“ beveik kasdien vyksta susirėmimai.

„Raginame „Hezbollah“ užtikrinti, kad jie nedarytų dalykų, kurie išprovokuotų platesnį konfliktą“, – kalbėjo gynybos sekretorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O tai

kaip čia yra, kad ruskiai "laimėjo" II WW (žinoma, dėka USA pateiktos technikos ir tušonkės...) ir resursai neišsenkami - dujos, nafta, visa kita mendelejevo lentelė, o gyvena 100 kartų prasčiau, nei nugalėti vokietukai?...Taigi, tur būt, protelis ne tas, taikiai gyvent nesugeba, o tik grobiant svetimas teritorijas, grasint demokratiniam pasauliui atominiu vėzdu...

Blogai...

Kai beždžionės per anksti patenka į civilizuotą pasaulį...

JAV - PASAULIO TERORISTAI

Toliau terorizuoja pasaulį. Yra jau daug požymių, kad tai jų AGONIJA. Apetitas didelis, apžiojo daug...pasprings netrukus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS