Latvijoje dėl COVID-19 atšaukiami kariniai paradai | kl.lt

LATVIJOJE DĖL COVID-19 ATŠAUKIAMI KARINIAI PARADAI

Latvijos kariniai paradai, tradiciškai rengiami lapkričio viduryje, šiemet buvo atšaukti dėl suvaržymų, įvestų siekiant sustabdyti COVID-19 infekcijos plitimą, naujienų BNS pranešė Gynybos ministerija.

Pasak institucijos, toks sprendimas priimtas pirmąkart nuo Latvijos nepriklausomybės atkūrimo.

Tarp renginių, turėjusių įvykti lapkričio 11-ąją minint Lačplėsio dieną, buvo karinis paradas ir eitynės, skirtos paminėti 101-ąsias latvių pajėgų pergalės prieš generolo Pavelo Bermonto-Avalovo vadovaujamą rusų armiją metines.

Latvijos įkūrimo 102-ųjų metinių proga dar po savaitės turėjęs paradas taip pat buvo atšauktas, kaip ir daugybė kitų kariuomenės bei nacionalinės gvardijos renginių.

„Atsižvelgęs į greitą COVID-19 pakartotinį plitimą Latvijoje, priėmiau sunkų, bet gerai apgalvotą sprendimą laiku atšaukti lapkričio 11 ir 18 dienų karinius paradus“, – pažymėjo Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas.

„Dabar kaip niekad anksčiau turime elgtis vieningai ir atsakingai, kad kuo labiau suvaržytume COVID-19 plitimą, apsaugotume save, savo šeimas ir artimuosius“, – pridūrė jis.

„Nepaisant tradicinių iškilmių atšaukimo, raginu didžiuotis mūsų kariais, iškovojusiais mūsų šaliai laisvę ir nepriklausomybę ir šiandien saugojančiais Latviją“, – pabrėžė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Spauda B l

Pirma kart girdziu apie paradus

O..ooo..... Latviu Sauliai

Lenino ir Rusijos revoliucijos gelbetojai ......jei ne Latviu sauliai butu sakes Leninuj ir visai revoliucijai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS