Latvijos vyriausybė penktadienį nuspręs dėl ekstremaliosios padėties paskelbimo | kl.lt

LATVIJOS VYRIAUSYBĖ PENKTADIENĮ NUSPRĘS DĖL EKSTREMALIOSIOS PADĖTIES PASKELBIMO

Latvijos vyriausybė iš principo susitarė, kad siekiant suvaldyti koronaviruso epidemiją šalyje reikės paskelbti ekstremaliąją padėtį, bet galutinis sprendimas šiuo klausimu bus priimtas ateinantį penktadienį.

Po ministrų kabineto ir Krizių valdymo tarybos bendro posėdžio premjeras Krišjanis Karinis žurnalistams sakė, kad ekspertai rengia dokumentus, reikalingus paskelbė šalyje ekstremaliąją padėtį, taip pat paramos ekonomikai mechanizmus.

Ministras pirmininkas pridūrė, kad vyriausybei tenka atsakomybė laiku priimti reikiamus sprendimus, kad COVID-19 plitimas Latvijoje būtų suvaldytas.

Per pastarąją parą Latvijoje buvo patvirtintas 171 naujas COVID-19 atvejis, taip pat mirė du anksčiau užsikrėtę pacientai, antradienį informavo Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Per pirmadienį surengtą valdančiosios koalicijos partnerių savaitinį posėdį K. Karinis sakė, kad šalyje sparčiai plintant koronavirusui atėjo laikas nuspręsti, ar šalyje turi būti paskelbta ekstremalioji padėtis. Kai kurie koalicijos partneriai išsakė abejonių šiuo klausimu.

„Įžvelgiu galimybę, kad ligoninės palaipsniui persipildys. Jeigu padėtis nesikeis, esama pavojaus, kad dėl pandemijos bus sutrikdytas sveikatos apsaugos tarnybų darbas. Dėl šios priežasties – ir teigiamų testų daliai pastoviai viršijant 4 procentus, kas rodo nevaldomą ligos plitimą – manau, kad mums atėjo laikas paskelbti ekstremaliąją padėtį“, – pabrėžė premjeras.

Latvijoje koronavirusinė infekcija iki šiol nustatyta 6 439 žmonėms, 79 užsikrėtusieji mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS