Lenkija: Baltarusija ir Rusija organizuoja naują migrantų antplūdį | kl.lt

LENKIJA: BALTARUSIJA IR RUSIJA ORGANIZUOJA NAUJĄ MIGRANTŲ ANTPLŪDĮ

  • 3

Lenkijos vyriausybė pirmadienį apkaltino Baltarusiją ir Rusiją organizuojant dar vieną migrantų antplūdį į Europos Sąjungą per Lenkijos sieną siekiant destabilizuoti situaciją regione.

„Kalbame apie Rusijos ir Baltarusijos slaptųjų tarnybų organizuojamą operaciją, kuri darosi vis intensyvesnė“, – žurnalistams sakė Lenkijos vidaus reikalų viceministras Maciejus Wasikas (Macejus Vonsikas).

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos vadovas Tomaszas Praga (Tomašas Praga) pridūrė, kad Baltarusijos tarnybos tapo nusikalstama grupuote, kuri vadovauja nelegaliai migracijai.

„Žinoma, jie iš to gauna didžiulį pelną“, – sakė jis žurnalistams.

Per ankstesnę pasienio krizę, prasidėjusią 2021-ųjų vasarą, į Lenkiją iš kaimyninės Baltarusijos pateko arba bandė patekti dešimtys tūkstančių migrantų ir pabėgėlių, daugiausia iš Artimųjų Rytų.

Tuo metu Vakarai apkaltino Baltarusijos režimą kartu su savo sąjungininke Rusija surengus hibridinį karą, tačiau Minskas šį kaltinimą atmetė.

Reaguodama į tai Lenkija tuomet pasienyje nustatė devynis mėnesius trukusią draudžiamąją zoną, kurioje buvo uždrausta lankytis šalyje negyvenantiems asmenims, įskaitant migrantus, humanitarinės pagalbos darbuotojus ir žiniasklaidą.

Varšuva taip pat pasiuntė tūkstančius karių ir policijos pareigūnų krizės įkarštyje sustiprinti sienos apsaugą, pastatė plieninę sieną ir patvirtino įstatymą, leidžiantį migrantus priverstinai grąžinti į Baltarusiją.

Visgi M. Wasikas teigė, kad padėtis šiandien nėra tokia chaotiška kaip prieš dvejus metus.

T. Pragos tvirtinimu, šiais metais iš Baltarusijos į Lenkiją jau bandė patekti 19 000 migrantų, kai per visus 2022-uosius tokių bandymų buvo 16 000. Anot jo, vien praėjusį mėnesį kirsti sieną bandė daugiau kaip 4 000 migrantų.

Reaguodama į tai, Lenkijos pasienio tarnyba paprašė Gynybos ministerijos pasiųsti prie sienos su Baltarusija dar tūkstantį karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

RICHARD

NUO PIRMO NELEGALO ATEJIMO I LENKIJA LATVIJA AR LIETUVA;;SAKIAU:KAD TAI BURLIOKU KGB DARBAS;;;PAMENU KAIMYNAS TRIEDE KAD KALBU NIEKUS;;;DEJA;;;TAS BUVO PRIES DU METUS--REIKEJO MEGINTI PEREITI SOVIETINIO KONCLAGERIO :::TSRS;;SIENA;;;;;ISKART BUTUM NUSAUTAS;;NA O IS "SUPUVUSIU " VAKARU KACAPAS TYCIOJASI

Lietus

smegeneles išplovė ....... dabar geriau sliekų ieškokite pasienyje

gumines

kulkites atgrasitu neteiseta baudziama sienu kirtima ,bet pirma plakatai ,kad neteisetas sienos kirtimas yra nusikaltimas uz kut yra baudziama ,.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS